Mainos
Mainos
pihajaparveke_kansi
Mainos

Kasvata itse kaaleja puutarhassa tai parvekkeella

Kaalinviljelystä innostuvalle on Suomessa tarjolla kymmeniä erilaisia kaalikasvien lajikkeita, joten uutta opittavaa riittää useammaksi vuodeksi. 

Kaalit jaotellaan kasvuajan perusteella kesä-, syys- ja talvikaaleihin. Monipuolinen kaalimaa syntyy valitsemalla kasvatettavaa kaikista näistä ryhmistä. Kaalimaasta saa entistä monipuolisemman, kun valitsee tutun keräkaalin rinnalle trendikkäitä lehtikaaleja, meheviä kukkakaaleja ja hieman pidemmän kasvatusajan vaativan ruusukaalin.

On tärkeää ottaa huomioon, että kaalimaan tulee olla koko ajan kostea, joten se kannattaa varmistaa vaikka tihkukastelujärjestelmällä, jos epäilee, ettei oma aika riitä käsin kasteluun.

Kalkki ehkäisee kaalitauteja

Kaalit viihtyvät kosteutta pidättävillä, väkevillä savimailla, joita parannetaan kalkilla. Tarkoitukseen sopii hyvin helposti levitettävä GreenCare Rakeinen Puutarhakalkki tai GreenCaren Perinteinen Hieno Puutarhakalkki. Puhutaan kalkista, vaikka oikeasti raaka-aine on dolomiittikalkkikiveä, jonka kemiallinen muoto on sellainen, että se pystyy sitomaan maan happamoitumista aiheuttavia ioneja. Joka tapauksessa kalkitseminen lisää kaalimaan kalsium-pitoisuutta ja se vahvistaa kaaleja varastointia ajatellen.

Kaalit tarvitsevat ravinteita ja vettä

Kaalit tarvitsevat kalkin lisäksi myös runsaasti ravinteita kasvunsa tukemiseksi, joten kasvukauden aikainen lisälannoittaminen on välttämätöntä. GreenCare Ympäristön Ystävä Puutarhalannoite koostuu 80-prosenttisesti kierrätetyistä raaka-aineista ja se on täysin kasviperäinen. Se on puhdas ja hajuton vaihtoehto esimerkiksi kanankakalle ja perustuu kiertotaloutta edistävään suomalaiseen keksintöön. Jokaisesta myydystä tuotteesta paketista lahjoitetaan lisäksi 0,50 euroa Itämeren suojeluun. Ympäristön Ystävä -lannoitetta saa S-ketjun puutarhapisteistä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme