Mainos
Mainos
pihajaparveke_kansi
Mainos

Kesäkukista iloa koko kesäksi – näin helposti saat ne kestämään!

Mitä, jos istuttaisit tänä kesänä samanvärisiä, mutta erilajisia kukkia?

Kesäkukkaistutukseen voi yhdistää myös yksi- ja monivuotisia kasveja – tai vaikka syötäviä yrttejä. Valitse aurinkoa rakastava kasvi paahteiseen paikkaan ja varjossa viihtyvä omalle paikalleen. Kun istutat terhakat taimet kuohkeaan GreenCare Kesäkukkamultaan ja sijoitat ruukkuun ravitsevia Puutarhan Kesä Palloja, saat nauttia iloisesta kukinnasta koko kesän ajan.

Valitse taimet valon mukaan

Miten olisi vaaleanpunainen pelargoni ja kirjavalehtinen sitruunatimjami pihan aurinkoiselle puolelle? Kaikenväriset pelargonit sopivat hyvin yhteen syötävien yrttien kanssa. Herttaiset suositut orvokit saavat hieman särmää, kun esimerkiksi tummansiniset orvokit yhdistää sininatan ruohotupsujen kanssa. Sininata on hyvä vaihtoehto, josta voi tulla monivuotinen ilo puutarhaan, kun sen istuttaa syksyllä perennapenkkiin talvehtimaan.

Kesäkukkien keston salaisuus piilee mullan alla

Miten kesäkukat saa kestämään koko kesän? Ne tulee istuttaa tarpeeksi väljästi, jotta niillä on tilaa kasvaa ja levittäytyä kesän aikana. Näkyvää osaa hoidetaan tietysti poistamalla lakastuvat kukat, koska esimerkiksi orvokki kukkii tällä keinolla innokkaammin. Pelargonin lakastuvat kukkavarret napataan pois ensimmäiseen haaraan asti.

Todellinen kukinnan voima on kuitenkin katseelta piiloon jäävässä osassa eli Kesäkukkamullassa, lannoitteessa ja sopivassa kastelussa. Erikoismultaan kannattaa satsata, koska GreenCare Kesäkukkamullassa on mukana juurtumista auttavia hyötymikrobeja eli grobiootteja sekä kastelukiteitä, jotka varaavat kukille vettä viikonloppumatkan ajaksi.

Sekoita kasvualustaan GreenCare ruukkusoraa tai salaojita ruukku laittamalla soraa pohjalle 2–3 litraa soraa jokaista ruukun 10 litraa kohti. Silloin kasvualusta pysyy kuohkeana koko kesän, eivätkä juuret makaa pohjalla vedessä.

Lannoita kesäkukat kertavaivalla

Ruukun pohjalle, salaojituksen päälle laitetaan muutama sentti Kesäkukkamultaa. GreenCare Kesä Pallo -lannoite on uudenlainen tapa hoitaa koko kesän lannoitus yhdellä kerralla.

Kätevät lannoitepallot sijoitetaan kerroksen päälle ja ruukku täytetään mullalla ja kasveilla. Lannoitepallon voi sijoittaa ruukkuun myös myöhemmin, pussin mukana tulee kätevä asennuspuikko. Yksi kasvi tarvitsee 1–4 lannoitepalloa ravinteiden tarpeesta tai koosta riippuen tai yhden pallon jokaista ruukun halkaisijan kymmentä senttiä kohden. 

Lannoitteen lisäksi vain raikasta vettä

GreenCare Kesä Pallo -lannoitteen pienet rakeet ovat kaikki tasalaatuisia, sisältävät samat lannoitteet ja liukenevat kasvualustaan vähitellen, kun istutusta kastellaan pelkällä vedellä. Pallolannoite on erityisen kätevä kesämökillä tai istutuksissa, joita ei hoideta säännöllisesti.

Kesäkukat jaksavat kukkia koko kesän, kun ne saavat jatkuvasti oikeita ravinteita sopivassa suhteessa. Puutarhan Kesä Pallo- lannoite sopii kaikille kasveille, sisäkukille, yrteille ja vaikka tomaatille. Sateisena kesänä se on paras lannoite, koska kastelulannoitetta ei voi käyttää.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme