Mainos
Mainos
pihajaparveke_kansi
Mainos

Näin elvytät vanhan nurmikon loistokuntoon!

Nurmikon ylläpitäminen on helppoa, kun perustukset ovat kunnossa. Toisaalta voit parantaa hiukan kärsinyttäkin nurmikkoa varsin yksinkertaisilla asioilla. Muista myös, että nurmikko pitää leikkaamisesta, joten leikkaa usein tai päästä robottileikkuri irti!

Nurmikon hoitaminen

Voiko nurmikko huonosti? Syynä voi olla ravinteiden ja kalkin puute vanhassa kasvualustassa tai sammal, joka ei anna ruoholle tilaa kasvaa. Kun hoidat yhden asian kuntoon, muutkin vaivat alkavat helpottaa jo saman kesän aikana. Jos hoidat kaikki nämä ja tarkistat salaojituksen, saat helposti loistavan nurmikentän.

GreenCare -tuotteilla nurmikon hoitaminen sujuu kätevästi. Löydät sarjasta kaikki nurmikon tarvitsemat tuotteet kalkitsemiseen ja lannoittamiseen sekä nopeaan sammaleen poistoon ja paikkauskylvöön. Tutustu lähemmin GreenCaren nurmikonhoitotuotteisiin täällä.

Sammal pois nurmikosta

Jos nurmikkosi voi hyvin, sammal pysyy poissa. Sammal valtaa paikkoja, joissa nurmikko syystä tai toisesta ei viihdy. Sammal viihtyy erityisen hyvin happamassa, joten muista kalkita nurmikko vähintään joka toinen vuosi. Toinen tärkeä syy sammaloitumiseen on ravinteiden puute ja siihen auttaa Nurmikon Kevät ja Kesä plus -lannoite.

GreenCarella on myös tuote, jolla voit tehokkaasti torjua sammalta. GreenCaren Sammal Pois sirotellaan sammalkasvuston päälle ja huomaat nopeasti, kuinka sammal katoaa ja ruohonkorret alkavat vahvistua entisen sammalmättään paikalla. Nurmikko valtaa nopeasti tilansa takaisin, jos annat sille mahdollisuunen. Sammaleen kasvua voi edistää myös se, että maa on liian tiivistä tai piha on liian märkä.

Kalkitse säännöllisin väliajoin

Levitä kalkkia ja lannoitetta nurmikolle säännöllisesti, jotta nurmikko pysyy vuosia kauniina. Kalkitse vähintään joka toinen vuosi. Suomalainen kasvualusta on luonnostaan hapan. Kasvien, kuten nurmikon kasvu hapattaa maata vähitellen luontaisesti. Jos maa on liian hapan, nurmikkosi kasvaa huonosti eikä pysty hyödyntämään lannoitteiden ravinteita. Muista sen vuoksi sekä kalkitseminen että lannoittaminen.

Kalkita voit milloin vaan ja kalkki alkaa imeytyä heti. Pienirakeinen GreenCare Rakeinen Nurmikkokalkki on kaksitehoinen tuote. Se sisältää nopeasti liukenevaa aitoa, rakeista dolomiittikalkkia, joka vähentää maan happamuutta. Sen lisäksi Nurmikkokalkissa on Grobiootti-hyötymikrobeja, jotka nopeuttavat nurmikon leikkuujätteen hajoamista luonnolliseen kiertoon. Nopea hajoaminen vähentää kasvuston päälle leikatessa muodostuvaa kuollutta ja nurmea tukahduttavaa kuitukerrosta.

Lannoitukseen Nurmikon Kevät ja Kesä Plus™

Ravinteiden puute on yksi pääsyistä nurmikon huonoon kuntoon ja siihen auttaa säännöllinen lannoitus kasvukaudella.

Anna nurmikolle ravinteita kerran kuukaudessa toukokuusta elokuuhun. Riittoisa GreenCaren Nurmikon Kevät ja Kesä Plus™ on erikoislannoite nurmikolle ja se toimii kahdella tavalla. Kasviperäisset raaka-aineet hoitavat maaperää ja parantavat mullassa luontaisesti toimivien hyvien mikrobien toimintaa, jotka parantavat maan rakennetta. Toiseksi lannoite sisältää kaikki nurmikon kasvukauden aikana tarvitsemat ravinteet. Pölyämättömät minirakeet liukenevat nopeasti ja levittyvät tasaisesti ja nurmikon käyttöä voi jatkaa normaalisti.

Nurmikon Kevät & Kesä Plus ™ hoitaa ja suojaa myös syksyllä

Uusimman tiedon mukaan nurmikkoa lannoitetaan syksylläkin. Nurmikko poikkeaa muista monivuotisista puutarhakasveista: nurmikko tarvitsee syksylläkin hieman typpeä ja tasapainoisesti muitakin ravinteita.

Puolita Nurmikon Kevät&Kesä Plussan annos syksyllä. Puolikkaan annoksen ravinteet riittävät pitämään nurmikon vihreänä ja edistävät talveen valmistautumista.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme