Mainos
Mainos
pihajaparveke_kansi
Mainos

Nyt on aika kylvää retiisit! Asiantuntijan vinkeillä saat varmasti hyvän sadon

Kylvä retiisiä nyt! Retiisin voi kylvää ajoissa, kun keväinen sää on lämmennyt.

Kasvatus onnistuu avomaallakin, mutta yhtä lailla voit kasvattaa retiisejä parvekkeella luomumullassa, Grobiootti™Kasvumaa-säkissä tai Kasvupussissa.

Jos lämpöä on 5 astetta, niin retiisin siemenet itävät muutamassa päivässä. Satoa saa 4–6 viikon päästä. Retiisi tulee nopeasti satoikään ja siksi sinun kannattaa kylvää sitä toukokuun aikana kahden viikon välein. Satosi kypsyy pienemmissä erissä ja saat nauttia raikkaan tuimasta juureksesta pidempään.

Mikäli kylvöaika venähtää selvästi kesän puolelle, vaikka juhannuksen jälkeiselle ajanjaksolle, juuresta ei muodostu, vaan retiisi virittyy pitkässä kesäpäivässä kukkimiseen. Hyödynnä silloin naatit ja kukat salaatteihin, koska niissä on suurin osa retiisin ravintoaineista!

Napsi myös retiisiviljelmää harventaessasi tuoreita lehtiä ruuanvalmistukseen. Tänä kesänä on trendikästä viljellä retiisiä pelkästään lehdistön vuoksi. Sitä kutsutaan microleaf-viljelyksi. Retiisin pikkuiset lehdet ovat erittäin maukkaita salaatissa.

Vaihdathan avomaalla kasvatettavien retiisien paikkaa vuosittain. Viljelykierron avulla vältyt retiisisadon saastumiselta ikäviin kasvitauteihin kuten möhöjuureen.

GreenCare asiantuntija kertoo, että tavallinen pulma eli retiisien halkeilu johtuu epätasaisesta kosteudesta. Huolehdi siis, että retiisipenkki on aina tasaisen kostea.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme