Mainos
Mainos
pihajaparveke_kansi
Mainos

Paikkaa aukot ja leikkaa oikein – näin nurmikkoa kuuluu hoitaa

Poimi vinkit siihen, kuinka nurmikkoa tulisi hoitaa, jotta se säilyisi elinvoimaisena ja vehreänä vuodesta toiseen.

Jos nurmikko on paikoitellen kokonaan hävinnyt, poista kuollut nurmikko haravalla tai lapiolla niin, että maan pinta näkyy. Tasoita paikattavaan kohtaan GreenCaren erikoismultaa, Nurmikon Parannusmultaa tai puutarhamultaa ympäröivän maan tasalle. Tiivistä kasvualusta kevyesti tallaamalla tai nurmikkojyrällä.

Kylvä paikattava kohta Nurmikon paikkausseoksella, joka on monipuolinen seos kaikkien nurmikoiden paikkaamiseen. Voit luonnollisesti myös käyttää samaa siemenseosta, jolla nurmikko on perustettu. Lisää lopuksi ohut kerros multaa ja kastele niin, että uusi, lisätty multa kastuu läpi. Tarkkaile mullan kosteutta päivittäin ja kastele tarvittaessa niin kauan, että uusi ruoho on vähintään 3 senttimetriä korkea. Myös vettäläpäisevä harso voi olla kätevä suojakeino. Leikkaa paikkausnurmikko ensimmäisen kerran, kun ruoho on 6-10 senttimetriä korkeaa.

Nurmikon leikkaaminen

Kesällä normaali leikkuukorkeus on yleensä 4-5 senttimetriä, kuivana aikana jopa 7 senttimetriä. Leikkaa korren pituudesta enintään 1/3 kerralla. Vaihda leikkuusuuntaa eri kerroilla, jotta korret eivät painautuisi aina samaan suuntaan. Nurmikko kannattaa leikata mahdollisimman kuivana, usein paras aika on iltapäivällä tai alkuillasta. Kerää leikkuujäte pois, jos sitä jää suuria kasoja peittämään kasvavaa nurmikkoa. Lannoittaminen kasvukaudella virkistää nurmikkoa. Lannoita nurmikkoa kerran kuukaudessa GreenCaren Kevät Kesä plussalla toukokuusta syyskuuhun.

Nurmikon syysleikkuu

Nurmikko kasvaa päivän valoisuuden perusteella ja sen kasvu vähenee päivän lyhetessä. Elokuussa nurmikko pidetään vielä neljän senttimetrin mittaisena, mutta syyskuussa puolivälissä terän saa säätää hieman ylemmäs. Nurmikko alkaa päivän lyhetessä varastoida yhteyttämistuotteita juuristoon ja lyhyestä korresta ei jää lehtivihreää juuriin siirrettäväksi. Hiukan pidempi nurmikko (6-8 cm) talvehtii paremmin kuin aivan lyhyt. Huolla ruohonleikkuri syksyllä ja tarkista myös terien kunto. Tylsä terä repii nurmikkoa, jolloin leikkausraja ruskettuu ikävästi.
Osan puiden putoavista lehdistä voit jättää nurmikolle tai silputa ruoholeikkurilla ravinteiksi. Joidenkin puiden lehdet kannattaa viedä pois: esimerkiksi tammen, siipipähkinän ja vaahteran lehdet muodostavan peiton, jonka alla nurmikko voi tukahtua ja sienitaudit lisääntyä. nurmikko kasvaa pakkasten tuloon asti, joten se tarvitsee syyslannoitukseksi puolikkaan annoksen Green Caren Nurmikon Kevät Kesä plussaa.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme