Mainos
Mainos
pihajaparveke_kansi
Mainos

Paranna kesäkukkien kestoa näillä vinkeillä: Älä anna kukkien nuutua lomallakaan!

Näyttävätkö kesäkukat nuutuneilta jo viikonlopun mökkimatkan jälkeen? Kesäkukat saa kestämään paremmin muutamalla helpolla vinkillä.

Jo nuutuneet kesäkukat saa kohennettua ja palautettua loistoonsa helposti. Mielenkiintoinen istutusastia, mullan kastelukiteet ja hyvä lannoitus tekevät uusintaistutuksesta kestävän pitkälle syksyyn.

Istutuksia valitessa on syytä miettiä, kuinka paljon on itse valmis hoitamaan kotipuutarhaa. Ahkera kotipuutarhuri nauttii aikaa ja vaivaa vaativien kukkien hoidosta, mutta laiska kastelija saattaa nopeasti saada kukat nuupahtamaan uudelleen.

Miten onnistut kesäkukkien kanssa?

Onnistua voi, kun muistaa pitää perusasiat mielessä. Istutusastioiden pohjaan voi porata reiän, jos sellaista ei ole. Salaojittaminen on tärkeää, ettei liika kasteluvesi pilaa kasvin juuria. Salaojittaminen onnistuu laittamalla ruukun pohjalle GreenCare Ruukkusoraa. Ruukun tulee myös olla tilava, ettei multa kuivu kesähelteilläkään hetkessä. Pieneen purnukkaan kannattaa istuttaa vaikka maksaruoho.

Mullaksi valitaan aina uusi, pussista otettu kasvualusta. Vanha, edellisen kauden multa on loppuun kulunutta ruukkukäyttöön. GreenCare Puutarhan Kesä Kesäkukkamulta on nimensä mukaisesti kehitetty Suomessa sesonki-istutuksille. Multa sisältää kosteutta varaavia kastelukiteitä sekä hyötymikrobeja, jotka auttavat kesäkukkia juurtumaan hyvin ja vastustamaan taudinaiheuttajia.

Valitse lajikkeet ahkeruutesi mukaan

Kasveiksi valitaan itselle sopivia lajikkeita. Moni perinteinen kesäkukka, kuten pelargoni, muuntuu modernin raikkaaksi, kun sen kanssa yhdistää jonkin vieraamman lajin.

Laiska kastelija suosii mehikasveja, ja innokas hoitaja kukkivia kesäköynnöksiä ja erikoisuuksia.

Kastelun lisäksi kukoistusta ylläpidetään ravinteilla. Kesäkukkia ravitaan GreenCare Puutarha Kesä -kastelulannoitteella. Lusikallinen jauhetta riittää 10 litraan vettä. Ravinnetta annetaan jokaisella kastelukerralla. Vain hellepäivien lisäkastelut hoidetaan pelkällä vedellä.

Kasveista kannattaa myös poistaa säännöllisesti kuivuneet kasvinosat ja kuolleet kukat. Näin kasvit kukkivat ja kasvavat pitkälle syksyyn.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme