Mainos
Mainos
pihajaparveke_kansi
Mainos

Suunnittele terassipuutarha trendikkäästi viljelylaatikkoon – näillä vinkeillä onnistut

Kompaktiin viljelylaatikkoon mahtuu vain rajallinen määrä unelmoiduista puutarhakasveista, joten huolellinen suunnittelu on tärkeää.

Viljelylaatikkoon kannattaa valita lajikkeita, jotka ovat itselle kaikkein mieluisimpia, mutta sopivat myös oman pation tai terassin olosuhteisiin parhaiten. Laatikko kannattaa salaojittaa esimerkiksi GreenCare Ruukkusoralla ja täyttää GreenCare Puutarhamullalla, jotta istutusten kasvuolosuhteet rajallisessa tilassa ovat parhaat mahdolliset.

Viljelylaatikkoa on syytä lannoittaa kasteluveteen sekoitettavalla GreenCare Puutarhan Kesä -lannoitteella kannattaa aloittaa vähitellen, noin kahden viikon päästä istuttamisesta, jotta uuden mullan sisältämät ravinteet eivät pääse loppumaan kokonaan.

Lajivalinta takaa rehevyyden keväästä syksyyn

Kasvukauden pituus kannattaa myös huomioida. Yhdistelmä on onnistunut, jos laatikkoviljelmästä tarjoaa huvia ja hyötyä heti keväällä, mutta myös myöhemmin syksyllä. Tämä on helppo taata valitsemalla aikaisin keväällä lehteen puhkeavia lajikkeita, kuten herukoita.

Hyötykasveista löytyy myös jatkuvasatoisia lajikkeita, kuten Ria-mansikka. Yhdistämällä mukaan kesäkukkia ja yrttejä on laatikossa aina kukkia ja kaunista hyötyvihreää.

Monivuotiset kasvit kannattaa sijoittaa viljelylaatikon keskiosiin. Talven aikana haastavin paikka on laatikon reunalla, jossa viima tehostaa pakkasen purevuutta huomattavasti ja kasvien juuristot ovat kovilla.

Pyörillä kulkevan laatikon voi siirtää syksyllä rakennuksen seinustalle suojaan. Viljelylaatikon suojaaminen pakkaspeitteellä tai havuoksin on suositeltavaa ja parantaa talvenkestävyyttä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme