Mainos
Mainos
pihajaparveke_kansi

Hortonomi vinkkaa: Nämä ovat kevään ja kesän puutarhatrendit

Suunnitteluhortonomi Kati Jukarainen vinkkaa, mikä on tänä kesänä in pihassa ja puutarhassa. 

Suosittu Suomen kaunein koti saa uuden ulottuvuuden Piha ja parveke -ohjelmassa aurinkoisen suunnitteluhortonomi Kati Jukaraisen johdolla.

Ohjelmassa seurataan, kuinka tutut perheet toteuttavat kauniita viheruudistuksia pihoille, parvekkeille ja kodin sisätiloihin. Mitä sitten ovat tämän kesän puutarhatrendit? 

1. Luonto ja metsä 

Hortonomi Kati Jukaraisen mukaan tänä keväänä ja kesänä sekä ulkona että sisällä näkyy luonto. Raja sisä- ja ulkotilojen välillä ei enää ole niin vahva. 

– Sisällä luonto näkyy muun muassa kukkaisten ja lehtevien tapettien tai sisustuskankaiden muodossa. Sama innostus vie mennessään ulos asti. Myös suomalaisille rakas metsäteema näkyy puutarhoissa entistä enemmän. 

2. Yksivuotiset kasvit 

Jukaraisen mukaan suomalaiset satsaavat myös koko ajan entistä enemmän yksivuotisiin kasveihin ja kukkiin.  

– Aikaisemmin suomalaiset ovat saattaneet hieman kitsastella yksivuotisten kasvien hankinnassa. Kesäkasvit ja ruukkukasvit ovat kuitenkin nyt yleistyneet. Tänä kesänä trendinä on kukattomat kesäkukkaistutukset eli ihmiset kiinnittävät huomiota lehtien koristeellisuuteen ja väreihin. Painopiste ei ole enää pelkästään kukissa. 

3. Kestävät materiaalit 

Jukaraisen mukaan kuluttajat ovat yhä tietoisempia kestävästä kehityksestä. Sen vuoksi satsataan kestäviin materiaaleihin. 

– Jos muovia valitaan, on kierrätysmuovi hyvä valinta. Pihalla arvostetaan tänä päivänä aitoja materiaaleja aivan niin kuin sisälläkin. Kivi, puu, bambu ja rottinki ovat tällä hetkellä suosittuja materiaaleja ulkona. 

Piha ja parveke MTV3-kanavalla keskiviikkoisin 3.5. klo 20 alkaen!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme