Mainos
Mainos

Hanna Sumari sisustuksen nykytrendeistä: Krääsä on out!

Suosittu sisustusohjelma palaa ruutuun uusin jaksoin. Sarjan neljännellä kaudella suomalaisten koteja pääse kurkistamaan tuttu kolmikko. 

Suomen kaunein koti -ohjelman neljännen kauden jaksot alkavat tänään maanantaina. Suomen kauneinta kotia etsivät tuttuun tapaan sisustussuunnittelija Milla Alftan, arkkitehti Aleksi Niemeläinen ja sisustustoimittaja Hanna Sumari.

Sarjan uusissa yhdessätoista jaksossa kurkistetaan kolmeenkymmeneen kotiin eri puolilla Suomea.

– On aina yllätys mennä sisään ihmisten koteihin. Ohjelma tehdään ikään kuin suorana, eli me tuomarit emme tiedä yhtään mitään niistä kohteista etukäteen. Meidät mikitetään parisataa metriä ennen kohteeseen menemistä ja kamerat menevät ennen meitä taloon sisään. Sitten avaamme oven ja meidän pitää alkaa puhua saman tien siitä, mitä näemme ja antaa siitä arvioita. Siinä ei ole mitään näyteltyä, joten siinä mielessä se on alusta loppuun yhtä yllätystä, Hanna Sumari kertoo ohjelman kulusta.

– Meillä on kuvauksissa hauskaa koko ajan! Ohjelmaa tehdään hyvin ammattitaitoisesti, eli ei siinä pääse kauheasti kommelluksia tapahtumaan. Emme rikkoneet kodeissa mitään emmekä syöneet ruokia jääkaapeista. Yhteen kotiin jätin yllätyksen: kirjoitin omistuskirjoituksen kirjoittamaani keittokirjaan, joka löytyi kuvauskodin keittiöstä.

Vuodesta 1993 yhtäjaksoisesti eri sisustusohjelmia vetänyt Hanna Sumari painottaa kotien uniikkiutta.

– Se ilahduttaa aina, jos kodissa on rohkeutta ja persoonallisuutta. Kodin täytyy olla myös tietyllä tavalla siisti. Näin sisustusblogien aikakautena huomio saattaa kiinnittyä siihen, että kodeissa on tiettyjä kohtia, joissa otetaan kuvia, mutta kokonaisuus ei välttämättä olekaan hallittu. Tyylihän voi olla hyvinkin kirjava ja yllättävä, huoneet voivat olla tyylillisesti erilaisia, mutta kyllä silti jokin punainen lanka ja holtti pitää olla, Sumari toteaa.

Suomen kaunein koti -ohjelman uusissa jaksoissa nähdään sisustustyylejä laidasta laitaan; tyylikirjoon sisältyy niin modernia, boheemia, romanttista, retroa kuin klassisempaakin sisustusta.

Hanna Sumari, mikä on sisustuksessa niin sanotusti in juuri nyt?

– In juuri nyt on kerroksellisuus ja persoonallisuus. Ehkä kaikkein tärkein ja nousussa oleva asia on se, että kodissa on uniikkeja asioita ja kokonaisuuskin on tietyllä tapaa uniikki. Elämme maailmassa, jossa kuka tahansa voi saada mitä tahansa. Ihanan netin avulla voi nähdä kaiken, mitä on saatavilla ja sitä voi tilata. Siksi uniikit asiat ovat in.

– Uniikin asian ei tarvitse olla mikään taide-esine. Myös käsityötaide on uniikkia ja siinä mielessä kiinnostavaa, että jos joku tekee käsin jotain, se on paitsi uniikkia, siihen on käytetty aikaa. Kiireisenä nykyaikana aika on luksusta ja sen kautta toteutetut asiat ovat erityisiä.

Entä mikä on juuri nyt out?

– Krääsä ja kaikki turha. Maapallon tila on mikä on eikä maapalloa haluta rasittaa sillä, että valmistetaan, ostetaan ja käytetään asioita, joilla ei ole mitään virkaa, Sumari sanoo.

– Funktionaalisuus on tärkeää. Kauniita esineitä voi olla, mutta ei krääsää. Ja ne tekstit purkeissa ovat edelleen kamalia. Purkissa voi olla kaakaota, vaikka sitä ei siinä purkissa lue.

Suomen kaunein koti -ohjelma MTV3-kanavalla maanantaisin kello 20. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme