Mainos
Mainos

Heinolalainen hirsitalo vei voiton

Suomen kaunein koti -finaalin kolme parasta kotia olivat Heinola kesäkoti, Karttulan asuinkäyttöön muutettu koulu ja Mikkelin luonnon rauhassa sijaitseva Villa Pihla. 

Suomen kaunein koti 2014 -voittaja on selvinnyt ja se on Heinolassa sijaitseva hirsitalo.

Titta Barner-Rasmussenin talviasuttava kesäkoti on rakennettu 1700-luvulla ja se on toiminut Heinolan kirkonkylällä muun muassa meijerinä. Nykyiselle paikalleen talon on siirtänyt kylän silloinen pappi, joka osti sen vuonna 1901 ja siirrätti rakennuksen järven rannalle.

Talon sisustus on romanttista country-tyyliä ja kaikissa huoneissa on hieman erilainen tunnelma ja väritys. Kodissa on 300 neliötä kahdessa kerroksessa, seitsemän makuuhuoneita, sali, tupa sekä kylpytilat. 

Toiseksi äänestyksessä tuli Karttulan asuinkäyttöön muutettu koulu ja kolmanneksi Mikkelin luonnon rauhassa sijaitseva Villa Pihla. 

Keväällä etsitään Suomen kauneinta pihaa

Suomalaisten suosikiksi noussut Suomen kaunein koti -ohjelma saa ensi keväänä sisarohjelman. Suomalaiset rakastavat pihojaan ja nauttivat niistä kukin omalla tyylillään. Mutta kenellä on koko Suomen kaunein piha, se selviää keväällä 2015. Ohjelman tuomaristona toimii toimittaja Hanna Sumari, maisema-arkkitehti Tommi Heinonen ja pihasuunnitteluun erikoistunut hortonomi Kati Jukarainen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme