Mainos
Mainos

Milla Alftan: "Se jokin" tekee kodin

Suosittu Suomen kaunein koti -ohjelma alkaa jälleen 8.9. Toisena uutena tuomarina tällä kaudella on Milla Alftan.

Milla Alftan on 37-vuotias sisustussuunnittelija ja toiminut rakastamassaan ammatissa jo kymmenisen vuotta. Sisustusarkkitehdin opinnot Lahden Muotoiluinstituutissa ovat jääneet osittain kesken suunnittelutöiden vietyä Millan täydellisesti mennessään.

Milla on työssään nähnyt paljon suomalaisia koteja, mutta nauttii päästessään nauttimaan niistä nyt toisenlaisesta näkökulmasta.

– Ohjelman tekeminen on ollut mahtava kokemus. Ohjelmaan ilmoittautuneet ovat ylpeitä kodinomistajia, ja on kunnia-asia, että olemme päässeet tutustumaan heidän koteihinsa.

– Suhtaudun koteihin tiloina, joiden tunnelmalla on suuri merkitys. Se jokin välittyy usein jo heti sisään astuttaessa. Tämän tunnelman toivon välittyvän myös kotikatsomoihin meidän tuomareiden reaktioiden kautta.

Tälläkin kaudella on luvassa laaja kattaus erilaisia koteja, joiden sisustustyylit vaihtelevat.

– Siellä on tulossa todella inspiroivia koteja, ja sellaisiakin, jotka selkeästi poikkeavat suomalaisesta sisustamisesta, Milla Alftan lupaa.

Milla itse asuu Etu-Töölössä vuonna 1926 rakennetun kerrostalon tunnelmallisessa huoneistossa miehensä ja kahden Chihuahua-koiransa kanssa. Hän harrastaa kuntoilua, kävelylenkkeilyä, mökkeilyä ja on intohimoinen matkustelija. Todellisena koti-ihmisenä hän pitää myös koti-iltoja arvossaan vastapainona kiireiselle työlle. 

Milla muistetaan hyvin MTV3-kanavan T.i.l.a.-ohjelmasta, jonka suunnittelijana hän toimi kolmisen vuotta. Lahjakas nainen tuli kuitenkin alun perin tunnetuksi laulajana. Sittemmin musiikista on tullut Millalle lähinnä rakas harrastus, jolle hän toivoisi jäävän enemmän aikaa.

Tänä kesänä Millan suunnittelua on saanut ihailla Jyväskylän asuntomessujen Maailmanpylväässä, kerrostalo josta hän on suunnitellut kolme erilaista huoneistoa. Millalla on myös oma tuore ovimallisto. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme