Mainos
Mainos

Suomen kaunein koti -voittaja suunnittelee: Myyn tämän ja aloitan pienemmän projektin

Suomen kauneimman kodin omistava Titta Barner-Rasmussen pohtii jo upean järvenrantakotinsa myymistä.

Katsojat ovat saaneet äänestää 12 finalistin joukosta Suomen kauneimman kodin. Eniten ääniä keräsi Heinolassa sijaitseva, 1700-luvulla rakennettu punamultainen hirsitalo.

Talviasuttavan kesäkodin omistaja Titta Barner-Rasmussen iloitsee saamastaan tunnustuksesta.

– Tämä tuli suurena yllätyksenä. Olen pökertyneen epäuskoinen ja onnellinen! En osannut ollenkaan ajatella, että voittaisin, sillä mukana oli niin hienoja taloja, voittaja kehuu.

Barner-Rasmussenin romanttinen, 300 neliön voittajatalo oli kuitenkin kovasti katsojien mieleen.

– Paikkanahan tämä on upea! Minun onneni oli ehkä se, ettei finaalissa ollut mukana kovin montaa järvenrantataloa. Vedenläheisyys puhuttelee suomalaisia, voittaja arvioi.

– Ja onhan se kovin erilainen kuin muut talot. Se on niin vanha! Ja punamulta on varmaan sellainen, mistä suomalaiset tykkää, hän jatkaa.

Titta Barner-Rasmussenin oma lempi-asia hurmaavassa kesäkodissa on sen upea sijainti ja rauhallinen tunnelma.

– Se on hirveän kodikas ja paikka on niin rauhallinen. Vaikka talo sijaitsee ison vesistön rannalla, ei siellä ole juurikaan veneitä.

”Nurmikon leikkaamiseen menee yksi kokonainen päivä”

Suomen kauneimman kodin -tillelin lisäksi voittajakoti palkitaan 10 000 euron voittosummalla. Barner-Rasmussen epäilee voittosumman hupenevan punamultaisen talon maalipinnan ehostamiseen.

– Voi olla, että kerrankin teen niin, etten teekään itse, vaan annan ammattimiehen maalata, voittaja suunnittelee.

– Ja kasvimaan reunukset pitää uusia! Minulla on siellä pitkospuut, ja ne ovat ihan lahot. Täytyy laittaa sinne joku kivetys, hän jatkaa.

Varmaa on, että homma ei suuresta talosta ja pihamaasta lopu kesken. Suuri työmäärä tuntuukin selkävaivoista kärsivästä omistajasta aika ajoin raskaalta.

– Nurmikon leikkaamiseen menee yksi kokonainen päivä! Kun on saanut pihan ihanaksi ja kivannäköiseksi, niin pitää aloittaa alusta.  

Barner-Rasmussenilla onkin monenlaisia suunnitelmia tulevaisuuden varalle.

– Ehkä myyn tämän ja aloitan uuden, pienemmän projektin, voittaja suunnittelee.

– Kyllä moni on ihmetellyt, että miten raaskit, ja itku siinä varmasti tulee, mutta sitten minulla on varmasti edessä jo jotain uutta jännää tekemistä. Tällaisista asioista pitää pystyä luopumaan, hän tuumaa. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme