Mainos
Mainos
skp_940x400

Piha kukkimaan ilman kukkia? – Suomen kaunein piha -voittaja jakaa pihavinkkinsä

Suomen kaunein piha -ohjelman voittaja jakaa parhaat vinkkinsä helppoon pihanhoitoon.

Suomen kaunein piha -kausi huipentui Kauniaisissa sijaitsevan, metsäisän pihan voittoon. Pihan omistaja ja suunnittelija Maria Itkonen tietää, kuinka unelmien piha loihditaan.

Pihojen parissa ammatikseen touhuava nainen tietää, millaisia pihoja suomalaiset toivovat:

– Kaikki hokevat yhtä asiaa, ja se on se, että halutaan helppohoitoinen piha, Itkonen tietää.

– Helppohoitoinen piha vaatii sitä, että rikkaruohojen kasvaminen estetään. Jo pihaa suunniteltaessa kannattaa ottaa se huomioon. Siinä pohjatyö on todella tärkeää ja se, että on peittäviä kasveja ja katteita. Esimerkiksi kivikate on tosi makea!

Lisäksi Itkosella on hyvä vinkki kukkaistutuksia karttavalle:

– Piha ei aina tarvitse kukkia. Lehtien värit voivat muodostaa ”kukan”, joka säilyy koko kesän. Pihalle voi yhdistellä vierekkäin esimerkiksi punalehtisiä ja valkolehtisiä kasveja, se on todella värikäs yhdistelmä! Sellaisilla kannattaa leikkiä, hän vinkkaa.

Suomen kauneimman pihan omistaja on lisäksi huomannut hyötyviljelyn kasvattavan suosiotaan vuosi vuodelta.  Hänen mukaansa viljely kannattaa kuitenkin pitää hallittuna.

– Näen paljon sitä, ettei viljelyksiä jaksetakaan ylläpitää. Viljelykset kannattaakin pitää hallitusti esimerkiksi laatikoissa niin, ettei pihan esteettisyys kärsi siitä, Itkonen huomauttaa.

– Viljelykset voi myös tuoda osaksi istutusta, persiljaa voi vaikkapa käyttää reunuskasvina. Meillä mustikkaa on käytetty istutuksena, ja se on esteettinen elementti pihalla, hän kertoo. 

Katso kuvat voittajapihasta!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme