Mainos
Mainos
skp_940x400

Upea piha teki vaikutuksen Hanna Sumariin: ”Aloin itkeä!”

Yksi Suomen kaunein piha -ohjelmassa nähtävistä pihoista liikutti kauneudellaan Hanna Sumarin kyyneliin.

Suosittu Suomen kaunein koti saa sisarohjelman, kun näyttäviin puutarhoihin keskittyvä Suomen kaunein piha starttaa MTV3-kanavalla 7.4.

Suomen kauneinta pihaa etsivät lifestyle-toimittaja Hanna Sumari, maisema-arkkitehti Tommi Heinonen ja hortonomi Kati Jukarainen. Kyseessä on kaikkien aikojen ensimmäinen Suomen kaunein piha -ohjelman tuotantokausi.

– En olisi voinut edes uneksia, että Suomessa olisi niin kauniita pihoja, Hanna Sumari parahtaa.

– Suomessa ei ole aikaisemmin tehty tämän tyyppistä ohjelmaa. Meillä on näytetty kyllä pihoja ja niiden muutoksia, mutta ohjelmissa on aina nähty uudistettuja pihoja joissa on vasta pieniä taimia. Nyt me näytämme upeita suomalaisia pihoja, jotka ovat jo valmiiksi kasvaneita. Uskon, että sellaiselle on tilausta ja ihmiset katsovat hyvin mielellään, hän jatkaa.

”Mukana on niin uskomattoman kauniita pihoja, että en voi ymmärtää”

Ohjelmassa nähdään 24 persoonallista pihaa eri puolilta Suomea. Mukana on erilaisia pihoja metsäisistä rinnetonteista maalaistalon pihapiireihin ja kivipihoista boheemeihin piilopaikkoihin ja puistomaisiin taideteoksiin. 

– Kohteet ovat i-ha-ni-a! Tyyleissä mennään laidasta laitaa. On sykähdyttävää nähdä, kuinka valtavan taitavia suomalaiset ovat pihojen suunnittelussa ja toteutuksessa, Hanna Sumari toteaa. 

– Pihoista näkee, että puutarha- ja pihaihmiset ovat sellaisia, joilla on suuri sydän ja herkkä mieli. Heiltä löytyy myös kauneuden ja estetiikan tajua ja ehkä myös hoivausviettiä, nainen miettii.

Hanna Sumari paljastaakin vaikuttuneensa siitä, kuinka paljon ihmiset ovat pihoihinsa panostaneet.

– On uskomatonta, kuinka paljon aikaa ja vaivaa, ja myös rahaa, ihmiset ovat valmiita laittamaan siihen ympäristöön, jonka he näkevät joka päivä. Ei ole epäilystäkään siitä, etteivätkö nämä pihat olisi omistajiensa tärkeitä ja rakkaita harrastuksia.

– Suomi ei todellakaan ole puutarhanhoidon takapajula.

Yksi piha jäi erityisesti Hannan mieleen.

– Se oli niin kaunis, että aloin itkeä. Minulla tuli kyyneleet silmiin, sillä kauneutta oli niin paljon joka puolella. Se pakahdutti minut!

– Olen esteetikko ja koen hirveän paljon silmieni kautta, ja siinä pihassa oli aivan maaginen tunnelma. Siellä oli kaikki kauniit elementit, jotka tekevät pihasta ihanan: äänet, tuoksut, värit. Varmasti jokainen ymmärtää, että kasvien muodot ja värien vaihtelut ovat hienoja, mutta myös tuoksut ja äänet ovat sellaisia asioita, jotka ovat pihassa upeita juttuja. 

Suomen kaunein piha MTV3-kanavalla 7.4. alkaen!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme