Mainos
Mainos
Mainos

Asuntomessut avautuivat! Tässä tämän vuoden kiinnostavimmat sisustusratkaisut

Vuoden 2016 Asuntomessut avautuivat perjantaina 8.7. Kokosimme yhteen messujen omaleimaisimmat sisustusratkaisut. 

Seinäjoen Asuntomessut avautuivat tänään perjantaina. Kohteita on kaiken kaikkiaan 43 ja mukaan mahtuu kauniita koteja laidasta laitaan.

– On perinteistä, on modernia ja perinteistä, joka on päivitetty nykyaikaan. Käytännöllisyys on tärkeää. Tästä hyvänä esimerkkinä on pohjalaistalokorttelissa oleva Passiivikivitalo Kosteusturvatalo, joka on kivitalo sisältä, mutta lautavuorauksella, Asuntomessujen projektipäällikkö Kirsi Joensuu kertoo.

Joensuun mukaan yksittäistä ennakkosuosikkia on vaikeaa nimetä, mutta yhden kohteen hän epäilee vetoavan laajaan yleisöön – kohde numero 20, eli Riihi, paloi tammikuun 29.päivä ja se on noussut uudelleen valmiiksi osin naapureiden talkootyönä.

– Riihi on näyte pohjalaisen tekemisen taidosta ja paikallisesta hirsitaloteollisuuden osaamisesta. Seppo Mäntylän suunnittelema koti on hyvin moderni ja käytännöllinen, valmiina aivan upea. Uskon, että kohde vetoaa yleisöön sekä tarinana että talona.

Muita kävijöille mieleen jääviä kohteita on Joensuun mukaan monia, mutta esimerkiksi Ulla Koskisen sisustama talo Koskela ja kartanomainen Villa Tango ovat mieleenpainuvia.

– Koskela on hyvin harmoninen ja hyvin suomalainen. Täyttä puuta koko talo, mutta niin, ettei puu ei kuitenkaan lyö päälle, vaan on erittäin tyylikkäästi tehty kohde. Villa Tango on puolestaan ihan oikeasti ja aidosti kartano – jokainen yksityiskohta on mietitty, tämä kohde jokaisen kannattaa käydä katsomassa, Joensuu vinkkaa.

Sisustuksen teemoista esiin nousee selvästi kaksi trendiä: pohjanmaalaiseen tapaan käsityöläisyys on tärkeää. Lisäksi värien esiinmarssi ja erityisesti mustan suosio on silmiinpistävää.

– Pohjalaiset puusepän taidot ja kädentaidot yleensäkin olivat meille tärkeä teema ja on mukavaa huomata, että se näkyy. Toinen, mihin itse olen kiinnittänyt huomiota on värien näkymiseen – valkoisesta on nyt päästy eroon. Mustaa käytetään tehostevärinä paljon ja sitä kautta myös valaistus on tärkeässä osassa useassa kohteessa.

Kokosimme yhteen Seinäjoen Asuntomessujen omaleimaisimmat sisustuskohteet: 

1. Kohde 5: Kotola – tyylikkään yksinkertainen puu

Eeva Takkusen ja Peeta Peltolan sisustaman Kotolan viihtyisyys nojaa puuhun, jota on tänä vuonna entistäkin enemmän esillä messualueella. Näyttävä kohde on yhtä aikaa yksinkertaisen moderni ja perinteinen, mikä varmasti miellyttää monen suomalaisen sisustusmakua.

Väreiltään harmoninen kohde vaikuttaa neliöitään suuremmalta – korkea huonekorkeus ja levollinen yleisvaikutelma antavat 91-neliöisestä kodista huomattavasti avaramman vaikutelman. 

2. Kohde 24: Pohjanmaa – suomalainen perinnekoti rakastuu industrial-tyyliin

Kannustalo on pärjännyt perinteisesti hyvin Asuntomessujen yleisösuosikin kilvassa, eikä ihme – myös tänä vuonna messukohde on valoisa ja näyttävä, mutta samalla kodikas ja rauhoittava. 

Industrial-sisustustyyli on nousemassa yhdeksi tämän hetken suosituimmista trendeistä ja se näkyy Helena Karihtalan sisustamassa perinteisessä pohjalaistalossa, jossa teollinen tyyli sekoittuu kiehtovalla tavalla pohjalaiseen perinnerakentamiseen. Värimaailmaa hallitsevat rouhea musta, pehmeä harmaa ja taitettu valkoinen. 

3. Kohde 31: Kimara Katariina – hirsisauna pohjalaiseen henkeen

Kimara Katariinaa voi ihastella myös sosiaalisessa mediassa. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kimara Hirsitalojen kohteessa huomion varastaa hieno hirsisauna, joka on rakennettu perinteikkäästi kelopaneelista.

Pohjalainen käsityöläishenki näkyy talon sisustuksessa muun muassa jussipaidasta tutuin salmiakkikuvioin ja samaa kuviointia voi ihailla myös löylyjen lämmössä. 

4. Kohde 33: Lumiance – estetiikkaa käytännöllisyyden ehdoilla

Lumiancen tumma sävymaailma puhuttelee, voimakkaat kontrastit ja materiaalien kekseliäs käyttö erottuvat edukseen. Vaikuttava huonekorkeus ja näyttävät valaistusratkaisut tekevät Lumiancesta ehdottomasti Asuntomessujen kohtalokkaimman kaunottaren.

Sisustuksessa on hienosti huomioitu lapsiperheen arjen tarpeet: esimerkiksi keittiön aamiaiskaappi ilahduttaisi varmasti kiireisiä hetkiä monessa kodissa, kun mahdolliset sotkut voi helposti siirtää oven taakse piiloon. 

5. Kohde 12: Villa Tango – pohjalaisuus kohtaa välimerellisen tunnelman

Välimeren maista sisustusvaikutteita hakeva Villa Tango on ylellinen ja persoonallinen viiden hengen koti, jossa yksityiskohdista ei ole säästelty – yleisvaikutelma on täyttä luksusta!

Forte Kivitalon näytteille asettama ja arkkitehti Juha Koivun suunnittelemasta kohteesta löytyy kaiken kaikkiaan seitsemän huonetta ja ulkotiloihin kuuluu tanssiparketti järvinäköalalla varustettuna, joten tästä kohteesta ei näyttävyyttä puutu.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme