Mainos
Mainos
Mainos

Asuntomessut Seinäjoella: Pohjalaiskorttelissa perinteikäs kohtaa modernin, tämä kohde on asiantuntijoiden suosikki!

Asuntomessuilla Seinäjoella pohjalaisuus on tärkeä teema. Vanha sekoittuu näyttävällä tavalla uuteen sekoittaen modernin asumisen ja perinteiden parhaat palat.

Pohjalaisuus on tärkeä teema tämän vuoden Asuntomessuilla, Seinäjoella kun ollaan. Siksi jo asemakaava asetti tietyt raamit kotia rakentaneille perheille ja näytteilleasettajille.

– Pohjalaistaloissa on tiettyjä piirteitä ja jo kaava määritti, että talot ovat kaksikerroksisia. Puhutaan kaksfooninkisista taloista. Lisäksi väri oli määritetty italian punaiseksi, eli polttomaalinpunaiseksi. Tämän lisäksi pohjalaisuus näkyy esimerkiksi korkeina huonetiloina ja ikkunarivistöinä. Useat kohteet ovat myös päädystä kapeita, kuten pohjalaistaloilla on tapana, kertoo Asuntomessujen projektipäällikkö Kirsi Joensuu.

Kannustalon kohteessa yhdistellään kauniisti vanhoja perinteitä tämän päivän sisustukseen. 

Perinteinen rakentaminen on kuitenkin tuotu tähän päivään: Lopputuloksena on pohjalaiskortteli, jossa vanha sekoittuu tyylikkäästi uuteen

– Esimerkiksi iso tupa on monessa kohteessa, mutta se on nykyaikaistettu. Huonetila on avattu kattoon asti ja perheiden toiveita on muutenkin otettu huonejaossa huomioon.

Myös itse sisustuksessa pohjalaisuus on selkeä teema.

– Paljon yksityiskohtia, salmiakkikuvioita ja könninkelloja on monessa kohteessa. Esimerkiksi Kannustalossa Helena Karihtala on tuonut perinnehuonekaluja modernien rinnalle ja ne näyttävät upeilta yhdessä, Joensuu kertoo.

Pohjalaiskortteli on yksi Asuntomessujen kiinnostavimmista nähtävyyksistä. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Pohjalaiskorttelin talot ovat Joensuun mielestä kaikki omalla tavallaan ainutlaatuisia, mutta yksi kohteista on saanut asiantuntijoilta runsaasti kiitosta: Kimara Katariina on valittu RKL:n ammattilaisten puolesta rakennustekniseksi esimerkkikohteeksi. 

– Meille suurin voitto oli, että saimme modernin pohjalaiskorttelin syntymään. Pohjanmaalla on vankka rakennus- ja käsityöläisteollisuus aina keittiöistä mattotehtaisiin. Saimme paljon paikallisia tekijöitä mukaan ja asukkaat ovat mielellään valinneet perinteisiä elementtejä. Pohjalaisuus oli meille tärkeä teema ja olemme iloisia, että saimme sen näkymään. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme