Mainos
Mainos

Kuvat: Laihtunut jo yli 80 kiloa – Suomen Suurin pudottaja -kilpailijan hurja muutos

Suomen Suurin pudottaja -ohjelmassa nähty Jukka Peura kertoo, että seuraava välitavoite on päästä alle sadan kilon. Haaveissa on myös leuan vetäminen ja puolimaraton.

Suomen Suurin pudottaja -kilpailuun osallistuneen Jukka Peuran, 35, painonpudotusurakka ei loppunut finaalilähetykseen.

Suurimman pudottajan viimeinen jakso nähtiin loppukeväästä vuonna 2014. Finaalissa Jukka painoi 137,6 kiloa ja kilpailun aikana painoa putosi 52,5 kiloa.

Siitä pitäen Jukka on pitänyt kiinni terveellisistä elämäntavoista ja pudottanut painoaan vielä päälle kolmelisenkymmentä kiloa. Kaikkiaan painoa on pudonnut siis reilu 80 kiloa.

– Alkupainoa oli 190 kiloa, joten siitä on varaa pudottaakin.

Jukka arvioi painavansa nyt alle 110 kiloa. Urakka ei kuitenkaan ohi, vaan mies haluaa vielä karistaa painoa päältään.

– Joskus mietin, mikä olisi se lopullinen tavoitepainoni. Haluaisin päästä alle 90 kilon, ehkä jopa lähemmäs 80 kiloa. Kyse on kuitenkin pitkän aikavälin tavoitteista. Välitavoite minulla olisi saada nyt paino alle sadan kilon, mies kertoo.

– Se, että vaa’asta näkysi kaksinumeroinen luku, kun siinä on vuosien ajan ollut kolmenumeroinen luku, tuntuu motivoivalta.

35-vuotias Jukka arvioi painaneensa alle sata kiloa viimeksi 2000-luvun alkupuolella.

Irti sokeririippuvuudesta

Suurin pudottaja toimi Jukalle lähtölaukauksena. Mukaan tarttui uusi ystäviä sekä ohjeet kaivattuun elämänmuutokseen.

Tasaisen painonpudotuksen salaisuus on elintavoissa, joihin kuuluu terveellisen ruoan lisäksi paljon liikuntaa, riittävästi lepoa ja runsaasti vettä.

– Ennen Suurinta pudottajaa olin aika pahasti sokeririippuvainen. Yritin päästä siitä irti omin voimin, mutten koskaan onnistunut. Onneksi pääsin mukaan ohjelmaan.

Nyt hän kertoo, että sallii itsellensä herkuttelupäivän kerran viikossa. Aina välillä Jukka huomaa, että riippuvuus sokeriin on yhä olemassa: silloin tällöin rivi suklaata tuntuu liian vähältä, ja himo herää. Tuolloin mies tarvitsee itsehillintää.

Hän kertoo opettelevansa rajoja. Jukka haluaa sallia pienen herkuttelun, kunhan ei ratkea ahmimaan.

Ruokavalion lisäksi liikunnasta on tullut kiinteä osa Jukan elämää. Hän pyrkii liikkumaan päivittäin, vaikkei aina kyse olisikaan hikijumpasta.

– Pyöräilen vaikka töihin tai käyn reippaalla kävelyllä. Joskus menen juoksulenkille tai kuntosalille. Kesällä rullaluistelen. Vaimo lähtee mukaan pyöräilemään, rullaluistelemaan ja lenkkipoluille sekä talvella käymme yhdessä hiihtämässä.

Myös urheilun suhteen miehellä on tavoitteita. Haaveissa olisi joskus saada vedettyä leuka sekä juosta puolimaraton.

– Suomen Suurin pudottaja -kilpailussa elämässäni aukesi uusi sivu, mies toteaa tyytyväisenä.

Ovatko kaikki terveelliseksi mainitut ruoat hyväksi laihduttajalle? Fitness-Eevi paljastaa videolla ruokahuijaukset.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme