Mainos
Mainos

Lihoi lähes 30 kiloa takaisin – Suurin pudottaja -Teemu kamppailee painonsa kanssa

Temu voitti Suomen Suurin pudottaja -kilpailun vuonna 2014. Kilpailun jälkeen miehellä on ollut vaikea löytää tasapaino työn, perheen ja itsensä välillä. Samalla paino on päässyt kapuamaan ylöspäin.

Teemu kruunattiin Suurin pudottaja -sarjan voittajaksi vuonna 2014. Miehen aloituspaino kilpailun alkaessa oli 148,6 kiloa. Leirin ja sitä seuranneen seitsemän viikon kotona vietetyn pudotusjakson aikana Teemu karisti kaikkiaan 55,1 kiloa ja painoi finaalilähetyksessä 93,5 kiloa.

Mies kertoo, että finaalilähetyksen jälkeen oli vaikea saada itsensä motivoitua palaamaan heti salille ja salaattilautasen äärelle.

– Kilpailun jälkeen iski sellainen laihdutuskrapula. Vaikka olin nauttinut salilla käymisestä, en enää nauttinut siitä. Ennen finaalia olin treenannut kolme kertaa päivässä töiden ja lasten ohella. Olin väsynyt siihen rumbaan. Halusin myös hyvitellä lapsille sitä, että olin ollut poissa.

Hän kertoo, että heti kilpailun jälkeen painoa tuli nopeasti kymmenen kilon verran. Kesän hän kuitenkin jaksoi vielä polkea pyörällä töihin, mutta syksyllä 2014 hän huomasi olevansa äärimmäisen stressaantunut.

– Pian tupakka alkoi taas palamaan. Liikunta ei sitten enää maittanut senkään vertaa. Elämäntavat karkasivat pois.

Nyt hän kertoo olevansa painavimmillaan sitten kilpailun päättymisen. Kaikkiaan painoa on tullut takaisin noin 28 kiloa.

– Arki on tullut tielle. Se on ollut pirun hankalaa. Töissä on ollut kiirettä ja ensimmäisenä sitä on rokottanut omasta hyvinvoinnista, kun on pitänyt luoda toimivat rutiinit töihin.

Teemu työskentelee perheyrityksessä, jonka hallintotoiminnassa on mukana niin äiti, isä, veli kuin Suurin pudottaja -ohjelmaan Teemun kanssa osallistunut Hanna-siskokin. Sukupolvenvaihdoksen myötä Teemulle on tullut enemmän vastuuta kuljetusalan yrityksessä.

– Joudun tasapainottelemaan koko ajan. Pitää miettiä, että hoidanko yritystä, perhettä vai itseäni vai useampaa samaan aikaan. Työt tulee hoidettua, mutta ne eivät tekemällä lopu. Tämä kaikki vaatii priorisointia, tasapainon hakemista ja aikatauluttamista, kahden tarhaikäisen lapsen isä miettii.

Teemu toteaa yksikantaan, että painonnousun takana on stressin ja aikatauluttamisen vaikeuden ohella painonnousun takana ovat ruokailutottumukset.

Teemu toteaa, että lapsien lautaselle ei voi laittaa pelkkää salaattia ja lihaa. Keittiöstä löytyy hetki hetkeltä enemmän Teemulle sopimattomia ruokia.

– Olen aikoinani ollut perso leivälle. Lämpimät voileivät ovat olleet se heikko kohtani. Kun sitten leipää on tyrkyllä, niin sitä tulee myös syötyä, hän toteaa.

– Huomaan, että en muista mitä olisi hyvä syödä ja sitten ei mukamas kerkeä suunnittelemaan, mitä viikon aikana syö. Sitten jos saan luotua jonkin rutiinin ja se menee solmuun, niin tulee henkistä takapakkia. Tuntuu siltä, että panostaa ja suunnittelee, mutta kumminkin menee metsään.

Tavoitteet selkeänä mielessä

Tasapainon ja ajan löytämisen haasteista huolimatta Teemu ei aio luovuttaa itsestään huolehtimisen suhteen.

– En ole missään nimessä siinä pisteessä missä olin aloittaessani Suurimman pudottajan, mutta on tässä aaltoliikettä ollut.

Arjenkin keskellä Teemu on pitänyt liikunnasta kiinni. Kilpailun jälkeen hän kävi salilla kolme kertaa päivässä, kuutena päivänä viikossa. Nyt hän pyrkii treenaamaan salilla kahdesta viiteen kertaa viikossa. Hänellä on ollut myös mahdollisuus käydä salilla joskus työpäivän keskellä.

– Salilla olen vaihdellut ohjelmaa voima-, aerobinen ja hiit-treenien välillä. Siinä on myös ollut lihaskuntoharjoittelua, ja se kaikki auttaa jaksamaan työssä paremmin. Kun on hautautunut konttorille, niin on tehnyt hyvää venyttää päivää niin, että ruokatunnilla käy lounaan lisäksi salilla. Virtaa riittää ihan eri tavalla.

Hän toteaa, että painonnousu oli monen asian summa, mutta nyt hän aikoo ottaa itseään uudelleen niskasta kiinni ja löytää arjessaan paikan myös itsellensä ja omalle hyvinvoinnillensa.

Hänellä on myös selvät tavoitteet joita kohden mennä.

– Olen taistellut leuanvetojen saamisen kanssa. Painoa on tullut lisää, vaikka olen käynyt salilla, ja se on vaikeuttanut asiaa. Kädet saan koukkuun, mutta viimeistä punnerrusta en saa kuin huijaamalla.

– Haluaisin päästä taas niin sanottuun XL-vaatekokoon. Se oli vaatekokoni, kun painoin alle sata kiloa. Pääsen sinne kyllä, kunhan alan taas toimimaan, hän kertoo.

Teemu kertoo myös, että pahimman stressikauden jälkeen tupakat on jälleen tumpattu. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme