Mainos
Mainos

Suomalaiset kisaajat tyrmäävät laihdutusohjelman vilunkikeinot: Menimme vedellä ja merisuolalla

Suurin pudottaja -formaatti on saanut osakseen paljon kritiikkiä Yhdysvalloissa. Suomen Suurimman pudottajan voittaja toteaa, ettei heidän treeneissään käytetty vilppiä.

Yhdysvalloissa suosikkireality Suurin pudottaja on saanut osakseen koko joukon kritiikkiä, kun muutama kilpailija on kertonut, että heille olisi tarjottu kiellettyjä laihdutuslääkkeitä ja jopa amfetamiinia. Lisäksi yksi kilpailija on sanonut, että hänen käskettiin lihottamaan itseään, ennen kuin hän pääsisi ohjelmaan. Kilpailijat ovat myös arvostelleet sitä, kuinka heidät on jätetty yksin kilpailun jälkeen.

Tuotanto on kiistänyt kaikki väitteet.

Toinen viharyöppy ohjelmaa kohtaan koettiin, kun kansallinen diabetes, ruuansulatus-, ja munuaissairauksien instituutti julkaisi tutkimuksen, joka selittää ohjelman kisaajien nopeaa lihomista kilpailun päätyttyä.

Tutkimuksessa saatiin varmaa näyttöä siitä, että nopea painonpudotus aiheuttaa häiriöitä niin aineenvaihduntaan kuin leptiini-hormonin tuotantoon elimistössä.

Tulokset saatiin seuraamalla kahdeksannella kaudella kisanneita henkilöitä kuuden vuoden ajan. Neljästätoista kilpailijasta kolmetoista on lihonut ohjelman jälkeen. Neljällä vaaka näyttää enemmän kuin kuvausten alkaessa.

Suomen Suurimman pudottajan vuonna 2014 voittanut Teemu toteaa, ettei Suomessa kilpailuissa nähty mitään vastaavaa.

– Meillä ei tosiaankaan nähty pillereitä eikä mitään sellaista. Emme saaneet edes lisäravinteita, hän summaa.

– Painon putoaminen perustui puhtaasti liikunnan ja ruokailun yhdistelmään. Joimme vettä 3-6 litraa päivässä, mikä vaati totuttelua aluksi. Emme saaneet energiajuomia tai patukoita, vaan menimme vedellä ja merisuolalla. 

Suomen Suurin pudottaja -sarjan valmentajina nähtiin vuonna 2014 Jenni Levävaara ja Mikko Nummenmaa.

– Heidän kanssa mentiin todella puhtaiden, luonnonmukaisten ja kestävän kehityksen mukaisten tuotteiden kanssa. Ainoat keinotekoiset tuotteet olivat särkylääkkeet, joita annettiin nyrjähtäneisiin nilkkoihin ja magnesium, jota saimme suonenvetoihin. Nekin oli pyydettävä erikseen tuotannolta, ettei tullut yliannostusta., Teemu nauraa.

Hän toteaa saneensa valmentajilta avaimet käteen tehdäkseen itsellensä hyvää.

Kilpailun jälkeen painon alhaalla pitäminen on kuitenkin osoittautunut arjen keskellä ajoittain haastavaksi Teemulle. Osa kilpailussa pudonneesta painosta on myös palannut.

– Opit olivat kohdallaan, mutta he eivät voi kuitenkaan tehdä työtä meidän puolestamme.

Teemun kanssa kisannut Monica Jägermalm lisää, että hän ei myöskään koe jääneensä yksin kilpailun jälkeen, vaan on saanut tukea Jenniltä niin kuntoilun kuin henkilökohtaisen elämänsä kohdalla.

Myös Teemu sekä vuoden 2014 kisaajista Emmi Pietiläinen kertovat kääntyneensä muutaman kerran Jennin puoleen kisan päätyttyä.

– Jenni on todella sitoutunut tähän, Monica painottaa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme