Mainos
Mainos

Suomen Suurin pudottaja -ohjelmasta kilpaurheilijaksi: ”Tähtään kisoihin, enkä tuijota vaakaa”

Suurin pudottaja -kilpailija Matilda Moilanen on palannut vanhan lajinsa pariin. Nainen harrastaa nyt kilpauintia ja tähtää kansainvälisiin kilpailuihin.

Suurin pudottaja -kilpailuun osallistunut Matilda Moilanen kertoo, että hänen ollessa painavampi, hänellä oli salainen unelma. Se oli lapsuudesta tuttu laji, kilpauinti.

– Ajattelin, etten koskaan enää pystyisi kilpauintiin. Ajattelin olevani liian isokokoinen ja liian huonossa kunnossa. Se oli salainen unelma, hyväntuulinen nainen kertoo.

Salaisesta unelmasta on tullut nyt kuitenkin osa Matildan arkea. 23-vuotias nainen kertoo harrastavansa kilpauintia kolmesti viikossa. Kilpailuihin hän osallistuu lähes kuukausittain. Paluu lajin pariin tapahtui noin vuosi sitten.

Kun Matilda saa hieman lisää ikää, hän siirtyy kilpailemaan Masters-sarjassa, joka on tarkoitettu yli 25-vuotiaille entisille kilpauimareille. Siinä vaiheessa Matildaa kiinnostaisivat jopa Mastersien EM-kilpailut.

– Valmentajani uskoo minuun ja me treenaamme, jotta voisin osallistua kilpailuihin. Suoritukset lähentelevät jo omia ennätyksiäni siltä ajalta, kun harrastin nuorempana kilpauintia.

Uintitreenien lisäksi valmentaja kannustaa uimareitaan myös lenkkeilemään ja käymään kuntosalilla.

Uinnin lisäksi sosiaalityötä tekevä Matilda kertoo harrastavansa muun muassa suunnistusta yhdessä kihlattunsa Jussin kanssa. Puoliso on saanut naisen myös mukaan hiihtoladuille ja retkeilemään.

Hän haluaa keskittyä lajeihin, joista hän saa hyvän olon, eikä päädy tuijottamaan vaakaa. Suurin pudottaja -ohjelmaan osallistuessaan naisen aloituspaino oli 123,5 kg.

– Uinnissa suuntaan kohti kisoja, enkä etsi tuloksi vaa’an näyttämistä numeroista. Lenkkeilyä en ole koskaan tajunnut, mutta suunnistaessa juoksen etsimässä rasteja ja lopuksi huomaa, että takana on pitkä lenkki.

Paino Matildalla on kuitenkin pudonnut kokoajan, vaikkei hän vaa’alla ramppaakaan enää.

– Mielestäni se putoaa nyt terveellisesti ja järkevästi. Vaaka alkoi ahdistaa minua. Jos tuli 100 grammaa lisää, niin koin heti epäonnistuneeni. Nyt keskityn mielen hyvinvointiin, reipas nainen kertoo.

– Kilpaurheilun pariin palaaminen on iso asia minulle. Olen saanut jotain aikaiseksi. Onneksi uskalsin unelmoida.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme