Mainos
Mainos

Suurin pudottaja -valmentaja ylipainoisille: Näin monta kiloa olisi hyvä laihtua viikossa

Suurin pudottaja -sarjassa kilpailijoiden kasvoilta on joka sunnuntai luettavissa onnistumisen iloa ja suurta pettymystä, kun viikon aikana pudotettu kilomäärä asettuu ruudulle kaikkien nähtäväksi, mutta millainen kilomäärä on sellainen, jonka pudotettuaan kilpailijoiden olisi syytä olla tyytyväisiä?

Suurin pudottaja -valmentaja Mikko Nummenmaa muistuttaa, että kilpailutilanteessa nälkä kasvaa syödessä ja kilpailijoiden on erityisen vaikea tyytyä saavuttamiinsa tuloksiin – vaikka viikon aikana olisi pudonnut useita kiloja.

– Kilpailijat vertaavat helposti omia tuloksiaan suhteessa muihin ja etenkin siihen eniten pudottaneeseen henkilöön, Mikko toteaa.

Jo puoli kiloa viikossa on hyvä tulos

Suurin pudottaja -kilpailijat treenaavat parhaimmillaan jopa kolmesti päivässä. Kotioloissa jo puolen kilon viikoittainen pudotus on Mikon mukaan hyvä tulos.

– Normaaliympäristössä puoli kiloa tai kilo viikossa on sopiva ja hyvä tulos, Mikko toteaa.

Jos ylipainoa on paljon, voi viikoittaiset tavoitteet nostaa hieman korkeammalle.

– Jos ylipainoa on merkittävästi, niin voidaan sanoa, että 1,5–2 kiloa viikkotasolla on jo kova vauhti. Aina kun viisari on yli siellä kahden kilon, niin me mennään jo hyvin kovissa lukemissa viikkotason pudotuksissa, Mikko toteaa.

Kilpailijoiden tavoitteet ovat Suurin pudottaja -sarjassa normaalioloihin nähden hyvin korkealla. Mikko muistuttaa, että kilpailijoiden suhteellisuudentaju kärsii siitä, että heidän jatkopaikkansa on pudotetun kilomäärän varassa.

– Moni murjottaa, kun 1,6 kiloa lähtee pois, koska se ei riitä kilpailussa välttämättä jatkopaikkaan, Mikko muistuttaa.

Katso edellinen pudotusjakso!

Katsomo-video ei ole saatavilla

Suurin pudottaja AVAlla ma–to klo 20 ja sunnuntaisin klo 21.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme