Mainos
Mainos

Uskovatko Suurin pudottaja -valmentajat, että kilpailijat säilyttävät uudet elämäntapansa?

Suurin pudottaja -sarjassa oli alunperin mukana kymmenen paria, joiden pyrkimyksenä oli sarjan alkaessa omien elämäntapojen muuttaminen. Moni on tehnyt muutoksen, mutta onko muutos pysyvä?

Kaksikymmentä ylipainoista suomalaista on saanut Suurin pudottaja -sarjasta tarkkoja vinkkejä siihen, kuinka ylimääräiset kilot on mahdollista karistaa – ja kuinka oma elämä on mahdollista muuttaa liikunnallisemmaksi ja ruokailutottumukset terveellisemmiksi. Kilpailijoiden valmentajat, personal trainerit Jenni Levävaara ja Mikko Nummenmaa kertovat, uskovatko he, että kilpailijat pystyvät jatkossakin noudattamaan uusia, terveellisempiä elämäntapoja.

"Haluan oikeasti uskoa"

Jenni Levävaara on hyvin toiveikas sen suhteen, että kilpailijat pystyvät säilyttämään uudet elämäntapansa.

– Kyllä minä uskon. Minä haluan oikeasti uskoa, Jenni kertoo.

Jenni myöntää, että kunnianhimoisena ihmisenä hän kokee hieman epäonnistuneensakin, mikäli vanhat ja epäterveelliset elämäntavat tulevat jossain vaiheessa jälleen osaksi sarjaan osallistuneiden arkea.

– Koen ehkä osittain, että jos he eivät pysty, että minä olen epäonnistunut, vaikka toki se on niin kuin heidän itsensä vastuulla, Jenni toteaa.

Valmentaja muistuttaa, että kun uusia rutiineja on noudattanut hyvän tovin, on niistä entistä helpompi pitää kiinni.

– En pysty kenenkään toisen puolesta tekemään asioita, mutta minä haluaisin uskoa, että nämäkin kilpailijat, jotka ovat täällä jäljellä ovat kuitenkin jo kaksi kuukautta noudattaneet uusia elämäntapoja. Se on kuitenkin niin pitkä aika, että kyllä siinä pitäisi jo tavat muuttua, Jenni toteaa.

"He eivät halua palata vanhaan"

Mikko Nummenmaa uskoo, että suurimman tuen uusien elämäntapojensa varjelemiseen kilpailijat saavat toisiltaan. Kuluneiden viikkojen aikana kilpailijoista onkin muodostunut tiivis yhteisö.

– He ovat muodostaneet oman sisäisen yhteisönsä, jossa tuetaan ryhmässä toisten saavutuksia. Se kertoo siitä, että eivät he halua palata siihen vanhaan, mistä he ovat lähteneet. Tässä vaiheessa tuntuu siltä, että kaikki ovat hyvillä raiteilla, Mikko toteaa.

Mikko toivoo, että kilpailijat pistäisivät jo etukäteen merkille, että vaikeudet muussa elämässä heijastuvat helposti myös retkahtamisiin.

– Ensimmäinen haaste tulee siinä vaiheessa kun tulee elämässä joku muuttuva tilanne kuten läheisen sairastuminen, oma sairastuminen, joku tapaturma tai muu kriisitilanne, että kuinka se tilanne pystytään handlaamaan. Jokainen päivä, jonka he jatkavat oikeiden elämäntapavalintojensa kanssa, vahvistaa sitä pysyvää muutosta, Mikko kertoo.

Katso sarjan edellinen jakso!

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme