Mainos
Mainos
TopChefKaksintaistelu_Kansikuva_940x300

Ali Toppisen hauki

Ali Toppisen haastetehtävänä oli valmistaa annos kokonaisesta hauesta.

Lue Ali Toppisen resepti herkulliseen annokseen.

Hauki:

Ainekset:

Kokonainen hauki

Piparjuuri

Kylmäsavustettu hauen mäti

Fenkoli kastike:

1 fenkoli 

½ pnt tilliä

1 dl valkoviini

2 dl maitoa

1 rkl voita

Suolaa

Sitruunanmehu

Lisukkeet:

½ kurkku

½ kukkakaali

Etikkaliemi:

1 dl väkiviinaetikka

2 dl sokeri

3 dl vesi

Ohjeet:

Fileeraa ja suomusta hauki. Poista fileistä y-ruoto. Pilko fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta valkoviini ja lisää maito sekaan. Laita pilkottu fenkoli ja tilli tehosekoittimeen ja kaada kuuma valkoviini-maitoseos päälle ja aja tasaiseksi. Siivilöi kastike kattilaan. Mausta suolalla ja sitruunamehulla. 

Valmista pikkeliliemi. Laita pikkeliliemen ainekset kattilaan ja kiehauta.  Pilko kurkku kuutioiksi ja kaada kuuma pikkeliliemi päälle. (lämmitä kurkut vielä ennen tarjoilua pienessä määrässä pikkelilientä) Anna maustua. Tee kukkakaalista pieniä nuppuja ja paahda ne kuumalla pannulla. 

Paista haukifileet voissa kuumalla pannulla. Voi ja pannu on valmis paistoon, kun voi "hiljenee" ja on vaahtoavaa. Laita haukien päälle paino, ettei nahka pääse käpristymään. Painona voi käyttää esimerkiksi kattilaa. 

Raasta tuoretta piparjuurta kalan päälle juuri ennen tarjoilua ja lisää lautaselle pari täplää kylmäsavustettua hauen mätiä.  Vaahdota kastike sauvasekoittimella ja asettele vaahto lautaselle kalan viereen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme