Mainos
Mainos
TopChefKaksintaistelu_Kansikuva_940x300

Arto Rastaan salmiakkikossu

Arto Rastaan haastetehtävän aikana tuli hyödyntää salmiakkikossua.

Arto Rastas valmisti herkullinen annoksen käyttämällä muun muassa salmiakkikossua.

Kossusorbetti

250 ml vettä

1,5 dl sokeria

2 dl kossua

2,5 g johanneksen leipäpuujauhetta tai 1 liivate 

lisäksi:

hiilihappojäätä tai nestetyppeä

1. Kiehauta vesi, sokeri ja hyytelöintiaine

2. Lisää kossu ja anna liemen jäähtyä.

3. Aja hiilihappojää hienoksi pölyksi tehosekoittimella.

4. Lisää hiilihappojäätä tai nestetyppeä jäähtyneeseen liemeen koko ajan sekoittaen kunnes liemi jäähtyy noin -6c ja saat aikaan sorbetin olomuodon.

5. Pidä huoli ettei sorbettiin jää yhtään isompaa kidettä hiilihappojäätä.

6. Tuotteen voi tarjoilla heti tai säilyttää pakkasessa.

Sponge cake II salmiakki:

200 g kananmunaa

50 g tomusokeria

25 g jauhoja

20 g salmiakkijauhetta

1 kpl sifoni

2 kpl N2O kapseleita

1. Sekoita ainekset sauvasekoittimella, kaada sifoniin ja lataa kaksi patruunaa voimakkaasti sekoittaen.

2. Leikkaa saksilla pahvimukin pohjaan viiltoja, ravista sinfonia ja pursota massaa noin puoliväliin mukia.

3. Laita mikroon noin 650 wattiin noin 45 sekuntia.

suolaa

Salmiakkispaghetti:

100 g apteekin salmiakkilientä

25 g sokeria

2 g agar agaria

lisäksi:

PVC muoviletkua

pieninokkainen muovipullo

1. Kiehauta kaikki ainekset ja sekoita huolellisesti. Siivilöi.

2. Varaa valmiiksi syvään astiaan kylmää vettä.

3. Laita liemi joko muovipulloon ja kaada se muoviletkun sisään. Kun saat letkun täyteen lientä niin upota se kylmään veteen ja anna hyytyä.

4. Poista hyytynyt ”spagetti” letkusta esimerkiksi puhaltamalla tai ilmanpaineella.

Salmiakki Suklaa Crumble:

150 g sokeria

5 g salmiakkijauhetta

70 g suklaata

1. Keitä vesi ja sokeri 150c.

2. Lisää suklaa ja anna kristallisoitua, lisää tarvittaessa sitruunahappoa hauskan suuntuntuman saamiseksi.

3. Mikäli haluat erivärisiä suklaita niin voit korvata veden makuliemellä ja käyttää hieman elintarvikeväriä.

Jäädytettyä mascarponea:

200 g mascarponejuustoa

70 g tomusokeria

1. Sekoita, jäädytä nestetypellä ja raasta.

Kossuvaahto

2 dl kossua

20 g sokeria

1 tl sucroa

1. Sekoita sauvasekoittimella. Ota vaahto talteen nesteen pinnalta 1⁄2 vaniljatanko halkaistuna

tilkka vettä

sitruunahappoa

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme