Mainos
Mainos
TopChefKaksintaistelu_Kansikuva_940x300

Jouni Rahikaisen paahdetut artisokat

Jouni Rahikaisen haasteena oli valmistaa annos mesijuurta käyttäen.

Näillä ohjeilla voit valmistaa Jouni Rahikaisen herkullisen annoksen.

Ainekset:

1000 g maa-artisokkaa

140 g mateen maksaa

60 g mateen mätiä

40 g mesijuurta

täysmaito

kuohukerma

voi

rypsiöljy

sitruuna

konjakki

valkoviinietikka

merisuola

valkopippuri

Paahdetut artisokat:

Pese artisokat. Kuori niistä puolet ja laita ne kylmään veteen, johon on puristettu myös sitruunaa. Säästä kaksi artisokkaa lastuihin.

Pyöritä pestyt artisokat kulhossa rypsiöljyn, suolan ja pippurin kera. Paahda ne uunissa 175 asteessa kunnes ne ovat kypsiä.

Pyre: 

Laita kattilaan kuoritut artisokat. Peitä ne maidon ja kerman seoksella (1/3 kermaa, 2/3 täysmaitoa). Laita kattilaan pieni pala mesijuurta pilkottuna. Aja kypsät artisokat blenderissä sileäksi ja siivilöi kastikesiivilän läpi. Mausta pyre suolalla ja pippurilla.

Lastut:

Viipaloi loput artisokat jääveteen. Anna olla vedessä noin 10 minuuttia ja kuivaa lastut paperilla. Mausta puolet kylmäpuristetulla rypsiöljyllä, suolalla ja pippurilla. Toinen puoli oppupaistetaan 170 asteessa kunnes ne ovat kullankeltaisia ja maustetaan sitten suolalla.

Mateen maksa ja -mäti:

Liota mateen maksa täysmaidossa noin 20 minuuttia ja kuivaa paperilla. Paista kuumalla pannulla öljyssä molemmilta puolilta. Lisää pannulle loraus konjakkia ja muutama pala kylmää voita. Anna levähtää minuutti ennen tarjoilua. Lisää annokseen suolattu, sulatettu mateen mäti.

Mesijuurivinaigrette:

Vinaigrette koostuu valkoviinietikasta, rypsiöljystä, kylmäpuristetusta rypsiöljystä sekä mesijuuresta. Vinaigrette maustetaan suolalla ja pippurilla. Kuori haluamasi määrä mesijuurta. Aja sitten blenderissä sileäksi ja tarkista maku.

Kokoa sitten annos ja nauti!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme