Mainos
Mainos
TopChefKaksintaistelu_Kansikuva_940x300

Jouni Toivasen jäätelö

Jouni Toivasen tehtävänä oli valmistaa jälkiruoka metsänantimista.

Näillä ohjeilla voit valmistaa Jouni Toivasen herkullisen jälkiruoan. 

Tattijäätelö:

300 g sokeria

500 g tatteja puhdistettuna

500 g kuohukerma

500 g maito

60 g glukoosi

200 g keltuainen

5 g suola

Valmistusohjeet:

Karamelisoi sokeri kattilassa. Lisää tatit kattilaan ja karamelisoi niitä pari minuuttia. Lisää joukkoon kerma, maito ja glukoosi. Sulata karamelisoitunut sokeri maito-kermaan hiljalleen hauduttaen. Kun sokeri on liuennut, kaada seos keltuaisten joukkoon.

Laita seos nyt vesihauteeseen ja kypsennä koko ajan sekoittaen 82-86-asteeseen. Lisää suola ja anna maustua jääkaapissa mielellään yön yli. Siivilöi ja pyöritä jäätelökoneessa jäätelöksi.

Suklaamousse “lakki”:

1,25 dl maito

1,25 dl kerma

2 kpl keltuainen

2 rkl sokeri

350 g 70% raakasuklaata

500 g kerma löysänä vaahtona

1 rkl kaakaojauhetta

1 rkl kuivattua tattijauhetta

Sekoita kerma, maito ja sokeri kattilassa. Kypsennä siinä keltuaiset 82-86-asteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada sulatetun suklaan päälle. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma kolmessa osassa. Jäädytä puolipallo muotteihin. Tomuta päälle tatti- ja kaakaojauhetta.

Kuusigranite:

1 dl kuusenhavuja

½ l vettä

vajaa desi sokeria

Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Lisää joukkoon kuusenhavut. Nosta kattila levyltä ja anna havujen hautua kuumassa vedessä 20 minuuttia. Siivilöi. Pakasta neste ja raavi se haarukalla. 

Tammiliemi:

5 dl vettä

130 g sokeria

1 dl tammilastuja

1 dl tyrniöljyä 

2 dl tyrnimarjoja

Karamelisoi sokeri, lisää vesi ja tammi. Hauduta kannen alla 20 minuuttia. Siivilöi ja lisää tyrnimarjoja ja öljyä.

Tattitoffee:

100 g tatteja puhdistettuna

2 dl sokeria

2 dl kermaa

1/4 tl suolaa

Karamelisoi sokeri kattilassa, lisää puhdistetut tatit ja kerma. Keitä kunnes seos on toffeemainen. Sekoita pyreeksi blenderissä.

Kuusimikrokakku:

4 kpl kananmuna

100 g sokeri

2 tl leivinjauhe

80 g vehnäjauho

40 g kuusenhavuja

3 g suolaa

Sekoita kaikki soseeksi blenderissä ja siivilöi. Lataa kermasifoniin ja lisää 2 panosta. Kypsennä täydellä teholla mikroaaltouunissa noin 60 sekuntia kertakäyttömukissa, jonka pohjassa on reikiä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme