Mainos
Mainos
TopChefKaksintaistelu_Kansikuva_940x300

Kira Weckmanin ceviche

Kira Weckmanin haastetehtävänä oli valmistaa ceviche.

Tässä resepti Kiran herkullisen cevichen valmistamiseksi.

Ainekset:

250 g nahatonta, ruodotonta lohifileetä

250 g kampasimpukan lihaa

hienoa merisuolaa (oman maun mukaan)

ripaus sokeria

1 punasipuli

1 tuore punainen chili

2 rkl makeaa maissia

4 limen mehu

1 jääpala

Lisukkeeksi:

avokadoa

maissinjyviä

bataattia

tuoretta korianteria

Valmistusohjeet:

Leikkaa lohi ja kampasimpukan liha sentin kokoisiksi kuutioiksi (tai paksuiksi siivuiksi), säilytä jääkaapissa. 

Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Hienonna chili. Purista limen mehu valmiiksi erilliseen astiaan, säilytä jääkaapissa.

Mausta lohi ja kampasimpukka suolalla ja sokerilla. Lisää joukkoon punasipuli, maissi ja chili. Siirrä seos kylmään odottamaan tarjoilua.

Juuri ennen tarjoilua mausta ceviche tuorepuristetulla limen mehulla, lisää joukkoon myös jääkuutio ja anna tekeytyä noin 5 minuuttia. 

Limen happo kypsentää kalaa ja kampasimpukkaa ja chilistä tulee lämmintä potkua. Jääpalan tehtävä on raikastaa ja viilentää ceviche. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme