Mainos
Mainos
TopChefKaksintaistelu_Kansikuva_940x300

Maija Silvennoisen liekitetyt karitsanmunuaiset

Maija Silvennoisen haastetehtävän aikana piti valmistaa herkullinen annos karitsanmunuaisista.

Lue Maija Silvennoisen resepti makoisan annoksen valmistukseen.

Ainekset:

600 g karitsanmunuaisia

50 g voita

suolaa

vastajauhettua mustapippuria

6 cl konjakkia

Kastike:

1 sipuli hienonnettuna

½ valkosipulinkynsi hienonettuna

20 g voita

1 rkl siemenellistä dijon-sinappia

2 tl hunajaa

suola

1 dl portviiniä

1 dl vahvaa lihalientä

2 dl kuohukermaa

vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohjeet:

Poista kalvot ja valkoinen rasva. Viipaloi munuaiset. Valmista kastike. Hauduta sipulit ja dijon-sinappi voissa.  Lisää hunaja, suola, portviini ja lihaliemi. Keitä kokoon ja lisää kerma ja mausta pippurilla. Tarkista maku. Anna hautua, mutta ei kiehua.

Paista munuaiset voissa nopeasti ja liekitä konjakilla. Ota pannu pois siksi aikaa liesituulettimen alta. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää hieman kastiketta ja anna vetäytyä.

Vaahdota kastike sauvasekoittimella ja kokoa annokseksi linssimuhennoksen ja punajuurien kera. Koristele muutamalla lehtikaalichipsillä sekä paahdetulla pekonilla.

Linssimuhennos:

4 siivua pekonia

2 rkl voita

1 pieni sipuli silputtuna

1 pieni porkkana kuutioina

suolaa

2 dl Le Puy tai Beluga-linssejä

4 dl kasvislientä

Viimeistelyyn:

3 rkl voita

Maustenyytti eli bouguet garni:

purjonlehti

persiljanoksa

timjaminoksa

laakerinlehti

Valmistusohjeet:

Kääri mausteet purjonlehteen ja sido narulla.

Pane pekoni viipaleet kylmälle pannulle ja paahda. Ota pekonit pois ja pane talouspaperin päälle myöhempää käyttö varten odottamaan.  Lisää voi sekä linssit ja kuullota hetki. Lisää sitten puolet kasvisliemestä sekä maustenyytti ja jätä kiehumaan hiljalleen kannen alle. Sekoita välillä.

Kun neste alkaa olla hävinnyt, lisää lientä vähän kerrallaan. Hauduta noin 20 minuuttia ja poista maustenyytti. Tarkista maku lisää hieman voita.

Punajuuret:

2 rkl voita

2 punajuurta viipaleina

2 rkl balcamicoa

suolaa

hunajaa

vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohjeet:

Paista punajuuri viipaleet voissa. Mausta balcamicolla, suolalla, hunajalla ja pippurilla. Kypsennä pannulla tai uunissa kovan kypsiksi.

Lehtikaali:

lehtikaalin lehtiä

öljyä

suolaa

vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohjeet:

Revi lehtikaalinlehdet ruodosta ja laita uunipelille. Tiputa hieman öljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Pane 150 asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi kunnes ovat rapeita.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme