Mainos
Mainos
TopChefKaksintaistelu_Kansikuva_940x300

Markus Rosenbergin siika

Markus Rosenbergin haastetehtävänä oli valmistaa siika-annos.

Näin voit valmistaa Markus Rosenbergin maukkaan annoksen.

Kukkakaalipyre:

1/2 kukkakaali

500 g maitoa

100 g voi

suolaa

Keitä kukkakaali pehmeäksi maidossa, aja tasaiseksi pyreeksi voin kera blenderissä, mausta suolalla. Paseeraa.

Paistettu kukkakaali:

3-4 nättiä ruusuketta kukkakaalia (säästä myös pienet kukkakaalin lehdet koristelua varten)

valkopippuria

laakerinlehti

voita paistamiseen

suola

Ryöppää ruusukkeet valkopippurilla ja laakerinlehdellä maustetussa vedessä koosta riippuen noin 2-3 min. Ryöppää myös lehtiä noin 20 sekuntia, ja siirrä syrjään koristelua varten. Paista ruusukkeisiin voissa hyvä väri ja mausta suolalla.

Tilliöljy:

1,5 punttia tilliä

2 dl rypsiöljyä

sitruunamehua

Aja tilli ja öljy tummanvihreäksi tasaiseksi öljyksi blenderissä. Siivilöi ja mausta sitruunamehulla.

Vermuttikastike:

1 pieni salotti

1/2 pieni fenkoli

75 g kuivaa vermuttia

2 dl kermaa

50 g voi

1 anjovisfile

valkopippuri

laakeri

Freesaa kasvikset kattilassa. Lisää vermutti ja mausteet sekä puolet voista. Keitä lähes kuivaksi ja lisää kerma ja redusoi kunnes koostumus on hyvä. Siivilöi ja poraa sekaan loput voista, mausta suolalla ja sitruunamehulla.

Siika:

1 siikafile, n 200-250g.

rypsiöljyä confitointiin, voita paistoon

suolaa

Nypi fileestä ruodot ja särmää. Leikkaa fileestä kaksi nättiä palaa. Laita toinen osa pieneen uuninkestävään astiaan ja mausta suolalla. Lämmitä noin 2,5 dl rypsiöljyssä noin 50 asteiksi ja kaada se kalan päälle. Siirrä astia uuniin 50 asteeseen noin 15 minuutiksi.

Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja lisää siihen rypsiöljyä. Laita toinen siikapala pannuun nahkapuoli alaspäin ja aseta päälle pieni paino noin 20-30 sekuntiksi, jonka jälkeen poista paino ja mausta file suolalla. Paista kunnes siika on puolikypsä, lisää voi ja käännä kala. Paista pari sekuntia ja ota pois pannulta.

Koristeluun kukkakaalinlehtiä, tilliä, siianmätiä ja hieman sitruunankuorta. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme