Mainos
Mainos
TopChefKaksintaistelu_Kansikuva_940x300

Teemu Laurellin lapskoussi

Teemu Laurellin haastetehtävän aikana piti valmistaa lapskoussi kalasta.

Lue Teemu Laurellin resepti makoisan annoksen valmistukseen.

Ainekset:

8-10 kpl puikulaperunaa

300 g tuoretta turskafilettä

1 l täysmaitoa

6 oksaa lehtitimjamia

1 kpl solo-valkosipulinkynsi

1/4 osaa lanttua

3 keitettyä kanamunaa

50 g voita

tilliä

ruohosipulia

oliiviöljyä

suolaa

pippuria

Valmistusohjeet:

Hienonna valkosipuli hienoksi ja lisää se lehtitimjamin kanssa kattilaan. Laita kattilaan myös putsattu ja muutamaan osaan leikattu turskafile. Kaada päälle maitoa niin paljon, että kalat peittyvät. Anna maidon kiehua niin kauan kunnes kalat kypsyvät. Poista joukosta timjamit ja valkosipulit ja siivilöi kalat pois joukosta, niin että otat talteen myös keitinmaidon. Soseuta kalat sauvasekoittimella. Lisää joukkoon hieman oliiviöljyä ja mausta sitten suolalla ja pippurilla.

Kuori ja pilko pienemmiksi perunat sekä lanttu. Laita kattilaan ja keitä kypsäksi. Kun perunat sekä lanttu on kypsiä, niin soseuta krouvisti soseeksi ja lisää voi. Ohenna tarvittaessa turskan haudutusliemellä. Soseuta joukkoon myös kanamunat ja haudutettu turska, lisää lopuksi tilli ja ruohosipuli ja tarkista maku.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme