Mainos
Mainos
TopChefKaksintaistelu_Kansikuva_940x300

Timo Linnamäen kohokas

Timo Linnamäen haasteena oli valmistaa suussasulava kohokas.

Lue Timo Linnamäen ohjeet herkullisen kohokkaan valmistukseen.

Grand Marnier -kohokas 

(4 kpl)

Ainekset:

50 g voita

25 g jauhoja

120 ml maitoa

4 keltuaista

Yhden appelsiinin kuoriraaste:

30 ml Grand Marnier -likööriä

(vaniljaa)

4 valkuaista

100 g sokeria

HUOM! Lisäksi vuokien voiteluun 30 g pehmeää voita sekä 25 g sokeria.

Voitele vuoat hyvin ja sokeroi huolellisesti.

Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Kypsennä keskilämmöllä pari minuuttia. Lisää maito koko ajan sekoittaen ja anna suurustua. Kypsennä muutama minuutti, kunnes seos on tasaista ja paksua. Ota pois liedeltä.

Anna jäähtyä hetki, lisää kuoriraaste ja Grand Marnier -likööri. Sekoita. Lisää keltuaiset ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi, lisää hiljalleen puolet sokerista, vaahdota edelleen ja lisää loput sokerista ja vaahdota notkeaksi, kiiltäväksi vaahdoksi

Vadelmasorbet:

50 g kerma

50 g vesi

60 g sokeri

20 g glukoosi

- kiehauta ylläolevat ainekset keskenään.

200 g vattupyre

- lisää vielä vattupyre.

Laita massa yleiskoneen kulhoon pyörimään ja lisää nestemäistä typpeä perään.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme