Mainos
Mainos
TopChefKaksintaistelu_Kansikuva_940x300

Entinen Top Chef –voittaja pettyi tappiostaan: ”Yritin pitää kiinni tittelistäni”

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelmassa käytiin tiukka taisto Kira Weckmanin ja Arto Rastaan välillä.

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelman seitsemännessä jaksossa nähtiin vastakkain Top Chefin kolmannen kauden voittaja Kira Weckman ja ravintola-alan konkari Arto Rastas. Tiukan taistelun jälkeen Kiran matka päättyi heti kättelyssä.

KW Catering & Consulting -yrityksessä työskentelevä kokki tunsi taisteluparinsa entuudestaan ja sen mukaan arvelikin taistelun olevan äärimmäisen hankala.

– Arto on oikeasti tosi kova ammattilainen ja hänellä oli etulyöntiasema siinä, että hänellä on kokemusta kertynyt ja se on uransa aikana ollut mukana ties minkälaisissa projekteissa. Arto oli tosi kova vastus ja sillä päätinkin että pakko pitää oma linja.

– Jos minä yritän tehdä sellaista ruokaa, joka ei ole minulle luonnollista, niin teen sen kilpailun itselleni entistä vaikeammaksi. Päätin pysyä omalle tyylille uskollisena ja keskityin mahdollisimman pitkälti annosten makuun ja niihin raaka-ainevalintoihin. Sillä yritin taistella Artoa vastaan niin voimakkaasti kuin mahdollista, Weckman kuvailee.

Kira teki illan aikana toinen toistaan maustuvampia annoksia ja saikin siitä erittäin positiivista palautetta.

– Tuomarit kehuivat oikeastaan meidän molempien annoksia paljon. Ei meistä kumpikaan hirveän pahasti mokannut, onnistuttiin molemmat tosi hyvin ja pidettiin oma tyyli läpi sen koko kilpailun, Kira kertoo iloisesti.

"Artolla ei ollut mitään menetettävää"

Entinen Top Chef -voittaja olikin tuomareiden kanssa samoilla linjoilla. Hän oli omiin annoksiinsa tyytyväinen, mutta olisi kaivannut hieman enemmän aikaa valmistautua.

– Jälkeenpäin on aina helpompi miettiä, mitä olisi voinut tehdä toisin, mutta eihän se auta. Kilpailu on ollut ja mennyt. Siinä kohtaa ei ihan hirveästi ole aikaa suunnitella, yleensä täytyy aina toteuttaa se ensimmäinen idea mikä mieleen tulee, Weckman kertoo.

– Kaksi tuntia saattaa kuulostaa pitkältä ajalta, mutta kyllä se aika menee yllättävän nopeasti, Kira summaa.

Lukuisia maistuvia annoksia luonut kokki uskoo voiton menneen Artolle muun muassa sen takia, että miehellä on niin paljon enemmän kokemusta alalta.

– Arto uskalsi tehdä muutamia todella rohkeita ratkaisuja, jotka kannattivat. Itse pysyttelin ehkä hieman liian turvallisella alueella.

– Artolla ei ollut mitään menetettävää, minä taas yritin pitää kiinni mun Top Chef -tittelistä. Arto antoi mennä vaan, Kira kertoo naureskellen.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Keskustele ohjelmasta Top Chef Suomi -sarjan FacebookissaTwitterissä ja Instagramissa #topchefsuomi

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu Subilla keskiviikkoisin klo 21.00

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme