Mainos
Mainos
TopChefKaksintaistelu_Kansikuva_940x300

Finaaliin jatkanut Top Chef -kilpailija: "Kokeilunhaluisuus vei voittoon"

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelmassa nähtiin mielenkiintoinen kilpailu, jonka seurauksena huippukokki Anssi Kantelinen raivasi tiensä suoraan finaaliin!

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelmassa nähtiin vastakkain Ali Toppinen ja Anssi Kantelinen. Jakson teemana oli valmistaa riistaa Vanajanlinnan tapaan. Saavuttaakseen mieleisensä lopputuloksen kävi mies mielessään läpi jo aiemmin testailemiaan annoksia.

– Mietin mitä olen aiemmin tehnyt ja hyväksi todennut ja siitä sitten kokosin teemaan sopivan ja maistuvan kokonaisuuden, Kantelinen kertoo iloisesti.

Urban-ravintolan omistaja kertoo saaneensa tuomareilta asiallista palautetta muun muassa annosten esillepanosta tai kauriin kypsyysasteesta. Mies tietääkin, että kaikilla on omat mielipiteensä ja niistä on turha väitellä.

– Kehut ja kritiikit olivat ihan aiheellisia. He kyllä tietävät mistä puhuvat. Arvostan heidän palautettaan ja yritän ottaa opiksi, mies summaa.

Miehellä oli itsevarma olo omista annoksistaan, mutta loppuratkaisun hetkellä jännitysaste oli todella kova.

– Se oli tosi jännittävä tilanne. Koskaan ei nimittäin voi tietää mitä tuomareiden mielessä pyörii.

Kantelinen arvelee, että hänen vastaparinsa etsii vielä omaa tyyliään. Toppinen ei ole vielä keittänyt montaa vuotta, joten kokemusta on hyvä vielä kerätä. Mitkä tekijät sitten johtivat jatkoonpääsyysi?

– Minun kokeilunhaluisuus ja oma tyyli sekä yllätyksellisyys näkyivät annoksissa ehkä hieman enemmän, Kantelinen summaa.

Finaaliin mies yrittää valmistautua töiden ohella. Kantelinen kuitenkin tietää, että koskaan ei voi olla varma, mitä finaali tuo tullessaan. Jotain hän kuitenkin arvelee tekevänsä ennen finaaliin astelemistaan.

– On opiskeltava reseptiikkaa ja yritän samalla muistella jotain muitakin perusjuttuja, mies kertoo iloisesti.

Keskustele ohjelmasta Top Chef Suomi -sarjan FacebookissaTwitterissä ja Instagramissa #topchefsuomi

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu SUBilla keskiviikkoisin klo 21.00

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme