Mainos
Mainos
TopChefKaksintaistelu_Kansikuva_940x300

Hän on Suomen uusi Top Chef

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelmassa käytiin läpi tiukka finaali, jonka seurauksena voiton nappasi Anssi Kantelinen.

Urban-ravintolassa työskentelevä Anssi Kantelinen on tuttu kasvo Top Chefissä. Toisella kaudella hän nimittäin tippui kisasta ensimmäisenä, mutta palasi kolmannelle kaudelle todistamaan taitonsa ja pääsikin finaaliin asti.

Kolmas kerta toden sanoo, sillä nyt mies nappasi kauan haluamansa Top Chef -tittelin ja 20 000 euron voittopotin. Millä mielin olet nyt, kun voitto viimeinkin napsahti?

– Voitto tuli suurena yllätyksenä ja se vetää vielä aika sanattomaksi. En ole vieläkään oikein käsittänyt sitä, Anssi kuvailee tunnelmiaan iloisesti.

– Hyvin onnellinen ja hyvä olo siitä, että vihdoinkin tuli voitto, mies jatkaa.

Kantelinen pääsi finaalinelikkoon suoraan ensimmäisen tehtävän jälkeen Jouni Rahikaisen kanssa ja oli siitä iloinen.

– Siinä kerkesi rauhoittua ja kasata ajatuksia loppukoitosta varten.

Rahikaisen ja Kantelisen seuraksi finaalinelikkoon raivasi tiensä Teemu Laurell ja Arto Rastas.

– Siitä sitä porukkaa sitten tippui vähitellen ja jäätiin Teemun kanssa kahdestaan. Se oli pahin skenaario, koska ollaan Teemun kanssa tuttuja ja tietää, että toinen voittaa ja toinen häviää eli toinen on onnellinen ja toista v*tuttaa, Kantelinen kertoo.

Kantelinen sai illan aikana paljon vaihtelevia kommentteja. Anssi kertookin, että tuomariston palautteiden perusteella hän arveli Teemun vievän voiton.

– Itsellenikin tuli paljon hyviä kommentteja, mutta alkuruoasta tuli itsellä aika paljon huonommat arvioinnit, niin luulin että olisin pudonnut siinä vaiheessa jo.

Mies arvelee ansainneensa Top Chef -tittelin omaperäisellä tyylillään.

– Tykkään tehdä asiat hieman eri tavalla kuin muut. Hyvä asenne ja kuten tuomaritkin sanoivat, että minulla täysin omaleimainen tyyli, ja teen rohkeita valintoja. Niistä kiiteltiin, niin ehkäpä se sitten johti voittooni, Kantelinen kertoo.

Top Chef -finaalin aikana Kantelinen heitti, että voittaja tarjoaa sitten koko illan. Piditkö lupauksesi?

– Kyllä lähdettiin Teemun kanssa siitä viettämään iltaa ja pidin lupaukseni. Meillä oli hauska ilta, vaikka aika uupuneita oltiin. Käytiin Teemun kanssa kisaa läpi ja silläkin alkoi sitten v*tutus vähän laskemaan, Anssi kertoo iloisesti.

Millaisia suunnitelmia sinulla on voittorahojen suhteen?

– Teemun kanssa juhlimiseen meni kaikki, Kantelinen aloittaa vitsikkäästi.

Pian mies kuitenkin vakavoituu ja kertoo, että rahat menevät muun muassa lomamatkaan ja uuden asunnon remonttiin. 

Katsomo-video ei ole saatavilla

Keskustele Top Chef Suomi -sarjasta FacebookissaTwitterissä ja Instagramissa #topchefsuomi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme