Mainos
Mainos
TopChefKaksintaistelu_Kansikuva_940x300

Hans Välimäellä kovat odotukset Top Chefin finalisteja kohtaan – tämä olisi pahin moka

Huippukokki Hans Välimäki ei halua tylsistyä lautasen äärellä, joten hänellä on muutamia toiveita Top Chefin finalisteille.

Yhdeksän huippukokkia on taistellut tiensä Top Chefin finaaliin. Haaveissa heillä on voittaa Top Chef -tittelin lisäksi myös 20 000 euroa.

Top Chefin aikaisemmilla kausilla tuomarina nähty keittiömestari Hans Välimäki saapuu innostuneena auttamaan vakiotuomaristoa vaikean päätöksen kanssa. Mihin aiot kiinnittää arvostelussa eniten huomiota?

– Olisi kiva nähdä kokeilta vähän persoonaa. Ravintoloissa se suurin synti usein on, että ne ovat liikaa toistensa kaltaisia. Se aiheuttaa ainakin allekirjoittaneelle vähän tylsistyneisyyttä lautasen äärellä, Välimäki kertoo.

Ruoan maku on myös miehelle äärimmäisen tärkeä. Välimäkeen voi tehdä erinomaisen makuelämyksen lisäksi vaikutuksen parilla eri tavalla.

– Minä kiinnitän yllättävän paljon huomiota ruoan lämpötilaan, jos tarjotaan joku kylmänä, niin se on sitten kylmää tai jos kuumana, niin sit se on kuumaa. Eikä mitään siitä väliltä.

– Toinen on tuoksu, niihin minä kiinnitän huomiota ja sitten totta kai se muu ulkonäkö. Kaikki toimii kokonaisuutena, Välimäki summaa.

Vieraileva tuomari myös toivoo, että kokit eivät pelaisi liian varman päälle.

– Kokit saisivat vähän irrotella ja ottaa riskejä. High risk, high reward. Se voi mennä syteen tai saveen, mutta ikinä ei voi tietää. Turvallinen keskilinja voi hyvälläkin annoksella jäädä sinne jonnekin välimaastoon, eikä sillä sitten pärjää.

Mikä olisi pahin moka?

– Pahin moka keittäjälle on se, että jos se laittaa esille jotain, mitä hän ei täysin allekirjoita. Eli siis jos annos on vähän sinnepäin, niin kannattaa miettiä, että laittaako sen esiin vai ei. Mieluummin sanoo, että tämä meni vihkoon, mutta tässä on tämä tai sitten ei sano mitään, Välimäki aloittaa.

– Aika pieni prosentti huomaa sellaisia pikkumokia, mutta jos joku palaa pohjaan tai muuta vastaavaa, niin se on jo aika moka, mies jatkaa.

Top Chef -tittelistä kamppailevat Lasse Lindström, Timo Linnamäki, Anssi Kantelinen, Teemu Nikkari, Jouni Rahikainen, Maija Silvennoinen, Arto Rastas, Markus Kauppinen ja Teemu Laurell.

Hans Välimäen rinnalla tuomaristossa nähdään tuttuun tapaan Helena Puolakka, Mikko Takala ja Pipsa Hurmerinta. Keittiömestari Kari Aihinen saapuu myös osaksi Top Chef -tuomaristoa.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Keskustele Top Chef Suomi -sarjasta FacebookissaTwitterissä ja Instagramissa #topchefsuomi

Top Chef Suomi: Kaksintaistelun finaali Subilla keskiviikkona klo 21.00

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme