Mainos
Mainos
TopChefKaksintaistelu_Kansikuva_940x300

Huippukokki Stefan Richter: Tämä on pahin moka!

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelman avausjakson vierailevana tuomarina nähdään huippukokki Stefan Richter, joka ei voi sietää erästä mokaa.

Yhdysvaltain Top Chef -ohjelmassakin menestynyt Stefan Richter nähdään Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelman avausjakson vierailevana tuomarina Jasper Pääkkösen kanssa. Tiedustelimme mieheltä hänen suhtautumistaan tuomarin rooliin.

– Olen täällä vain Jasperia varten. Jasper on se kalamies ja minun on pakko oppia Jasperilta vähän kaloista. Siksi olen täällä. Maksoin kaksi tonnia, että saan olla Jasperin kanssa tuomarina, mies vitsailee.

Pian mies kuitenkin hieman vakavoituu ja antaa muutamia vinkkejä jatkoonpääsystä kilpaileville Akseli Herleville sekä Timo Linnamäelle. Kaksintaistelutehtävän aikana kokeilla on teemana merimaisema, joten kokit saavat tehtäväksi valmistaa muun muassa annoksen kalasta.

– Raaka-aineita voi miksata, mutta hermo menee jos käytetään lohta tai jotain muuta suomalaista kalaa ja miksataan sen joukkoon ananasta tai appelsiinia. Ne maut eivät sovi yhteen.

– Suomalaisen kalan kanssa voi olla tilliä, fenkolia ja muita sellaisia hyviä makuja, jotka sopivat kalan kanssa yhteen. Se maistuu tosi hyvältä, mutta jos lohen joukkoon laittaa ananasta, niin en ymmärrä, Stefan summaa.

Miehen mukaan erikoiset kokeilut kannattaa siis jättää myöhemmäksi. Tämän lisäksi huippukokki paljastaa yhden asian, jota hän ei voi sietää.

– Ylikypsä kala, en tykkään, en nauti, ei kiinnosta. Ruoka voi muuten olla tosi hyvää, mutta jos kala on ylikypsää, niin ei maistu. Minulla menee hermo, Richter kertoo.

Katso esimakua illan jaksosta, jossa kokit antavat toisilleen erikoisen haasteen.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Keskustele ohjelmasta Top Chef Suomi -sarjan FacebookissaTwitterissä ja Instagramissa #topchefsuomi

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu alkaa SUBilla keskiviikkona 11. maaliskuuta klo 21.00

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme