Mainos
Mainos
TopChefKaksintaistelu_Kansikuva_940x300

Jasper Pääkkönen tuomaroi Top Chefissä: Raaka-ainevalinnoissa voi astua miinaan

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelman avausjakson vierailevana tuomarina nähdään näyttelijä Jasper Pääkkönen, joka aikoo kiinnittää huomiota kokkien raaka-ainevalintoihin.

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelman ensimmäisessä jaksossa jatkoonpääsystä kokkaavat aiemmalta Top Chef -kaudeltakin tuttu Akseli Herlevi sekä ravintola Murun omistaja Timo Linnamäki. Näitä huippukokkeja tuomaroi Mikko Takalan, Helena Puolakan ja Pipsa Hurmerinnan rinnalla myös Stefan Richter sekä Jasper Pääkkönen.

Mihin kiinnität erityishuomiota aterioiden arvioimisvaiheessa, Jasper Pääkkönen?

– Minulle on tärkeää kalat sekä niihin liittyvä vastuullisuus ja kestävyys. Nämä ovat ensimmäisiä asioita joihin kiinnitän huomiota myös aterioita arvioidessani.

– Haluan nähdä millaisia valintoja kokit tekevät valitessaan raaka-aineita, muistavatko he esimerkiksi vastuullisuuskysymykset niitä tehdessään. Tiedän, että tuolla on sellaisia tuotteita, joissa voi tavallaan astua miinaan, jos ei ole perillä asioista tai ne eivät kiinnosta, mies kertoo.

Pääkkönen kuvailee, että raaka-aineiden joukossa on muun muassa taimenfile, jonka alkuperää ei ole kerrottu kokeille.

– Jos tuolla on esimerkiksi villiä taimenta, niin se on äärimmäisen uhanalainen kala. Jos se on taas kasvatettua, niin silloin se on ihan ok. Kun alkuperä ei ole tiedossa, niin on kiinnostavaa nähdä valitseeko joku sen taimenen raaka-aineekseen, vaikka alkuperää ei tiedetä. Tässä tapauksessa voi tehdä sellaisen valinnan, että käyttää äärimmäisen uhanalaista kalaa tai sitten kestävästi kasvatettua kalaa, Jasper summaa.

"Jännä nähdä mitä he saavat aikaiseksi"

Vastuullisuuskysymysten lisäksi mies kiinnittää toki huomiota myös annosten makuun ja ulkonäköön. Tunnettu kalamies odottaakin innolla kokkien aikaansaamia annoksia.

– Nyt on huippulaadukkaita, kotimaisia kestävästi pyydettyjä kaloja, siellä on madetta, muikkua, haukea, lahnaa ja tosi kiinnostavia kotimaisia raaka-aineita. Jännä nähdä mitä he saavat aikaiseksi, Pääkkönen kertoo iloisesti.

Katso esimakua illan jaksosta, jossa kokit antavat toisilleen erikoisen haasteen.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Keskustele ohjelmasta Top Chef Suomi -sarjan FacebookissaTwitterissä ja Instagramissa #topchefsuomi

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu alkaa SUBilla keskiviikkona 11. maaliskuuta klo 21.00

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme