Mainos
Mainos
TopChefKaksintaistelu_Kansikuva_940x300

Kari Aihinen tuomaroi Top Chefin finaalissa – kuka on miehen ennakkosuosikki?

Kaappaus keittiössä -sarjasta tuttu Kari Aihinen nähdään vierailevana tuomarina Top Chefin finaalissa.

Huippukokki Kari Aihinen saapuu odottavin tunnelmin Top Chefin finaaliin, jossa yhdeksän kokkia kamppailee Top Chef -tittelistä. Millaisia odotuksia sinulla on kilpailijoita kohtaan?

– Odotukset ovat kovat. Uskon, että paljon sellaisia uusia juttuja voi tulla, koska tuolla on nuoria ja nälkäisiä kundeja, eikä tällaisia paatuneita paskapäitä niin kuin minä ja Välimäki, Aihinen summaa naureskellen.

Mies toivoo, että finalistit kunnioittavat pääraaka-ainettaan, mutta tekevät silti hauskoja ja yllätyksellisiä annoksia.

– Ruokatuote ei saa olla heti silmillä syöty, kun se tulee naaman eteen. Siellä pitää olla jotain yllätyksellisyyttä ja hauskaa. Annoksesta pitää jäädä hyvä fiilis! Siinä pitää olla suuntuntumaa tai joku muu pikkujuttu, minkä keksii, on se vaikka murekkeen uusi muoto, tai joku uusi täyte tai uusi paistotekniikka, Aihinen summaa.

Hänestä on myös äärimmäisen tärkeää, että annos on tehty oikein ja siinä on kypsyydet kohdallaan. Aihinen ei voi sietää turhaa kikkailua ja varoittaakin finalisteja sortumasta siihen liikaa.

– Vanhan liiton keittiöpäällikkönä kiinnitän huomiota sellaiseen oikeellisuuteen. Minua on turha hämätä. Jos se on retiisi, niin se on retiisi ja se on kampasimpukka, niin se on sitten kampasimpukka. Tärkeintä on, että ruoka on oikeata, hyvänmakuista ja rehellistä, mies kertoo.

Aihisella on finalisteille muutama vinkki annettavana ennen kiivasta finaalia.

– Haluaisin muistuttaa heitä siitä, että tämä on kilpailu ja kilpailussa halutaan voittaa. Olkaa ylpeitä, älkää pyytäkö anteeksi ja vetäkää niin kovaa, kun ranteista, sielusta ja sydämestä lähtee. Lopputulos on mitä on, mutta älkää nyt ainakaan tuomareiden eteen tulko pyytämään anteeksi. Minulle ei kannata sössöttää, että tämä on nyt vaan tämmöinen, tee mitä teet. Tämä on elämäsi paras ilta ja toivottavasti se palkitaan Top Chef -tittelillä.

Kuka on ennakkosuosikkisi?

– Voittaja voisi olla Arto Rastas. Siinä on symppis jätkä, joka on tottunut olemaan televisiossa. Hän on sellainen viilipyttymäinen, ehkä vähän sellainen kapeiden teiden polkija, Aihinen summaa.

Top Chef -tittelistä kamppailevat Lasse LindströmTimo LinnamäkiAnssi KantelinenTeemu NikkariJouni RahikainenMaija Silvennoinen, Arto Rastas, Markus Kauppinen ja Teemu Laurell.

Kari Aihisen rinnalla tuomaristossa nähdään tuttuun tapaan Helena Puolakka, Mikko Takala ja Pipsa Hurmerinta. Aikaisemmilta Top Chef -kausilta tuttu tuomari Hans Välimäki saapuu myös Top Chefin finaaliin.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Keskustele Top Chef Suomi -sarjasta FacebookissaTwitterissä ja Instagramissa #topchefsuomi

Top Chef Suomi: Kaksintaistelun finaali Subilla keskiviikkona klo 21.00

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme