Mainos
Mainos
TopChefKaksintaistelu_Kansikuva_940x300

KUVAT: Kurkistus kulisseihin – näin rakentuu hulppea Top Chef -keittiö

Mitään ohjelmaa ei voi kuvata, jos lavasteet eivät ole kohdallaan. Luo katsaus odotetun Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelman rakennusvaiheisiin. 

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelman lavastaja Sami Ylikahri ja valosuunnittelija Jussi Kallioinen avasivat MTV.fi:lle, kuinka tällaisen tuotannon lavasteet nousevat pystyyn.

Kaikki alkaa tietenkin siitä, että löydetään oikea paikka. Vasta sen jälkeen alkaa hurja suunnittelu ja ideoiden edestakainen heittely.

– Järjestelyjen tekeminen riippuu aina projektissa. Mutta keskimäärin paikan valinnan jälkeen lavastussuunnitelmaa tehdään noin kuukausi. Toiveista keskustellaan ohjaajan, valaisijan, kuvaajan ja tuottajan kesken. Siinä vaiheessa yleensä huomataan, mitä asioista pitää korjata, huomioida ja tehdään taas uudet suunnitelmat. Tämä kierros kiertää noin 2-3 kertaa.

– Kun kaikki asiat on hyväksytty, niin ohjaaja päättää pääkamerapaikat, jonka jälkeen suunnitelma menee valosuunnittelijalle, Ylikahri summaa suunnitteluvaihetta.

Kallioinen kertoo, että kuvaussuunnitelma tehdään erittäin tarkkaan ennen kuvausten alkua, sillä hän ei juurikaan ole paikalla enää ohjelman kuvausvaiheessa. Valaistuksessa täytyy muun muassa huomioida se, että saadaan korostettua tai häivytettyä tiettyjä asioita. Valaisun ansiosta esimerkiksi kokkien annokset saadaan näyttämään suussasulavan makoisilta.

– Tässä ohjelmassa kokataan, niin meidän pitää valaista kolmesta suunnasta. Meidän täytyy valaista edestä, takaa ja vielä ylhäältä, että saadaan aikaiseksi sellainen pehmeä valo, Kallioinen kertoo.

Katso ennen ja jälkeen -kuvat:

Kuvagalleria 15 kuvaa - katso

Top Chef -lavasteet

Keskustele Top Chef Suomi -ohjelmasta sarjan FacebookissaTwitterissä ja Instagramissa #topchefsuomi

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu alkaa SUBilla keskiviikkona 11. maaliskuuta klo 21.00

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme