Mainos
Mainos
TopChefKaksintaistelu_Kansikuva_940x300

Michelin-kokki hävisi Top Chefissä – yllätysvoittaja matkaa finaaliin

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelmassa käytiin kiivas taistelu Michelin-kokki Jouni Toivasen ja ravintola Lonnan Jouni Rahikaisen välillä. Kumpi näistä kokeista nähdään Top Chefin finaalissa?

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelman kahdeksannessa jaksossa nähtiin vastakkain Top Chefissä aiemminkin kokkailut Michelin-kokki Jouni Toivanen ja lukuisia helsinkiläisiä huippuravintoloita avannut Jouni Rahikainen. Uskomaton taistelu päättyi lopulta Rahikaisen voittoon.

– Vastustaja oli äärimmäisen kova! Hän on yksi Suomen parhaimpia kokkeja. Kyllähän Michelin-tähti jotain jo kertoo, Jouni kuvailee taistelupariaan Toivasen Jounia.

Illan teemana oli valmistaa täysin vegaaninen ateria ja sehän sopi ravintola Lonnan osakkaanakin olevalle Rahikaiselle oikein mainiosti.

– Tehtävä oli minulle sopiva. Pidän kasvisruoasta ja mielestäni nykypäivän kokkien pitäisi pystyä tekemään annoksia vegaanina yhtä hyvin kuin niin sanotusti normaalia ruokaa, mies kuvailee.

Rahikainen kertoo saaneensa tuomareilta positiivista palautetta.

– Saatiin molemmat tosi hyvää palautetta. Olin koko ajan sitä mieltä, että Jouni voittaa, mutta onneksi kävi kuitenkin näin, mies hehkuttaa.

Hyvin raaka-ainekeskeistä ruokaa tehnyt Rahikainen kertoo, että hänen apukokillaan Elmo Luoma-Aholla oli suuri rooli finaalipaikan nappaamisessa. Finaalissa kokkien täytyy kuitenkin kokata ilman apukokkien apua. Miten aiot valmistautua finaaliin?

– Henkisesti helpompi tilanne, kun keittiö on tuttu ja koko tilanne on tutumpi. Henkisesti on varmasti helpompi mennä finaalitilanteeseen, mutta onhan siellä kovia vastustajia vastassa. Mitään ei voi ottaa itsestäänselvyytenä, Rahikainen summaa.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Keskustele ohjelmasta Top Chef Suomi -sarjan FacebookissaTwitterissä ja Instagramissa #topchefsuomi

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu Subilla keskiviikkoisin klo 21.00

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme