Mainos
Mainos
TopChefKaksintaistelu_Kansikuva_940x300

Tappion kokenut Top Chef -kokki: "Toivottavasti Anssi voittaa finaalin!"

Huippukokki Ali Toppisen matka Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -kilpailussa päättyi.

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelmassa nähtiin tiukkaakin tiukempi kilpailu, jonka seurauksena Ali Toppinen joutui pakkaamaan veitsensä.

Kaksintaistelun aikana Toppinen kokkasi paljon upeita annoksia, jotka miehen sanojen mukaan syntyivät melko luonnostaan. Jakson teemana oli valmistaa riista Vanajanlinnan tapaan.

– Ajatusmaailma annoksiin syntyi melkein heti, kun teema kerrottiin. Ruoat tulivat melkein kun selkärangasta, mies kertoo.

Mies oli itse tyytyväinen kokkailuihinsa, vaikkakin Anssin haastetehtävä olisi hänen mielestään voinut onnistua hieman paremmin.

– Anssin haastena oli laittaa broilerinmaksaa. Sen tehtävän olisin voinut tehdä paremmin, mutta muuten olin tosi tyytyväinen, Toppinen kertoo.

Mies sai tuomareilta palautetta siitä, että he olisivat halunneet nähdä annoksissa enemmän Toppisen tyyliä, eikä vaan ravintola Nokan tyyliä.

– Tehtiin suoraan Nokan ruokaa. Nyt jälkeenpäin mietittynä olisihan siinä voinut tehdä mitä vain. Aikarajoitus ja muutenkin, niin en uskaltanut lähteä niin riskillä tekemään, kun olisi ehkä pitänyt, mies harmittelee.

Toppinen kertoo, että loppuratkaisu ei tullut hänelle yllätyksenä.

– Kun näin Anssin annokset ja kuulin tuomareiden kommentit, niin arvasin kyllä miten tässä käy. Täysin oikeaan osoitteeseen meni voitto.

Minkä arvelet olleen syy Anssin voittoon?

– Anssin monipuolisuus varmaan oli yksi ratkaiseva tekijä. Hänellä on niin paljon ideoita ja hän osaa käyttää niin paljon erilaisia tyylejä, Toppinen kuvailee.

Entinen lumilautailija haluaa toivottaa kaikille finaaliin pääseville tsemppiä, mutta hänellä on kuitenkin yksi ehdoton ennakkosuosikki Top Chef -tittelin nappaajaksi.

– Toivottavasti Anssi vie voiton. Voin sitten sanoa, että hävisin voittajalle, Ali nauraa iloisesti.

Keskustele ohjelmasta Top Chef Suomi -sarjan FacebookissaTwitterissä ja Instagramissa #topchefsuomi

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu SUBilla keskiviikkoisin klo 21.00

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme