Mainos
Mainos
TopChefKaksintaistelu_Kansikuva_940x300

Tiukka vääntö Top Chef -kilpailussa: "Ei voi paukutella henkseleitä"

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelmassa nähtiin jännittävä taistelu, jonka seurauksena huippukokki Markus Kauppinen raivasi tiensä suoraan finaaliin!

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelmassa nähtiin vastakkain Markus Kauppinen ja Marcos Gois.

Jakson teemana oli valmistaa modernia katuruokaa. Katuruoka oli molemmille kokeille lähellä sydäntä, joten teema sattui heille kuin nappi silmään. Erityisesti finaaliin jatkanut Kauppinen innostui teemasta täysin.

– Teema oli minulle mieleinen. Se sopi kuin vappunenä päähän! Varsinkin kun sai vielä valita maan tuolleen. Valitsin maakseni Meksikon, koska olen ollut Kuopiossa mukana meksikolaishenkisessä Panza-ravintolassa luomassa ruokatuotteita. Se oli vähän niin kuin olisi ollut henkisesti töissä, Kauppinen hehkuttaa.

Kauppisen mukaan tuomareilta tuli asiallista palautetta ja hän oli heidän kanssaan samoilla linjoilla saamastaan palautteesta.

– Joskus tuollaisissa tilanteissa saattaa nähdä asiat hieman eri tavalla, mutta nyt oli kliseisesti sanottuna tosi asiantuntevaa tuomarointia, Markus kertoo.

Kauppinen oli tyytyväinen valmistamiinsa annoksiin. Ainoa poikkeus oli kuitenkin kilpakumppanin haastetehtävä, joka ei mennyt aivan toivotulla tavalla.

Tämä ei kuitenkaan haitannut ja mies sai tuomareilta kehuja muun muassa teeman seuraamisesta.

– Tuomarit kehuivat sitä, että ruoka toteutti tosi hyvin sitä tehtävänantoa. Annokset olivat katuruokaa, mutta siinä oli heidän mielestään mukana uusia aspekteja.

"Jännitin ihan loppuun asti"

Kaksintaistelun aikana molemmat kokit saivat paljon kehuja osakseen ja Kauppinen myöntääkin voiton tulleen hänelle täytenä yllätyksenä.

– Skaba oli sen verran tiukka kyllä, että ei siinä voinut henkseleitä paukutella. Ihan loppuun asti jännitti, että kumman nimi sieltä sanotaan, Kauppinen summaa.

Panza-ravintolan osakas arvelee voiton kääntyneen kuitenkin hänen puoleensa sen takia, että hän seurasi tehtävänantoa hieman paremmin kuin Marcos.

– Ehkä hivenen onnistuneempi tehtävänannon seuranta ja sen hengen ja teeman toteuttaminen. Ei pysytty vaan meille tyypillisissä katuruoan mauissa, vaan myös esille laitossa toteutettiin sitä tehtävänantoa.

Miten ajattelit valmistautua finaaliin?

– Lepäilen. Teen vielä työhommia tässä, mutta muuten herkuttelen ja vietän aikaa tyttöystävän kanssa. Tässä vaiheessa on myöhäistä alkaa opettelemaan, Kauppinen nauraa.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Keskustele Top Chef Suomi -sarjasta FacebookissaTwitterissä ja Instagramissa #topchefsuomi

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu SUBilla keskiviikkoisin klo 21.00

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme