Mainos
Mainos
TopChefKaksintaistelu_Kansikuva_940x300

Top Chef -juontaja Pipsa Hurmerinta: Jokainen virhe huomataan

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelman tuomarina ja juontajana toimiva Pipsa Hurmerinta odottaa uutta kautta innolla ja jännityksellä.

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelmassa huippukokkeja tuomaroi arvostettu ruokatoimittaja Mikko Takala, Lontoon kulinaarisena johtajana The Company of Cooks -yrityksessä työskentelevä Helena Puolakka, sekä aikaisemmaltakin kaudelta tuttu Pipsa Hurmerinta. Hurmerinta ei ainoastaan toimi ohjelmassa tuomarina vaan myös juontajana.

Aiemmilta kausiltakin tuttu kaunotar ei malta enää odottaa uuden kauden alkua, koska paljon uusia kuvioita on luvassa.

– Meillä on nyt mukana kaksi uutta tuomaria ja ihan uusi konsepti. Odotan tätä ihan innolla, nainen hehkuttaa.

Uuden konseptin ansiosta jokaisessa jaksossa nähdään vastakkain kaksi huippukokkia, joista vain voittaja pääsee jatkamaan kohti finaalia. Millaisia haasteita uskot tämän tuovan tullessaan, Pipsa?

– Kun on vaan kaksi kilpailijaa, niin se valokeila on niin vahvasti niiden kahden välillä, että jokainen virhe ja jokainen onnistuminen huomataan. Kilpailijat eivät voi piiloutua minkään taakse.

Hurmerinta on muutenkin innoissaan uudesta kaudesta ja teemasta, sillä tällä kertaa ruoka-annoksiin ennättää keskittyä paremmin.

– On tosi raskasta, jos alussa on esimerkiksi noin kymmenen kilpailijaa ja heidän kaikkien annoksia pitää maistaa putkeen. Siinä pitää pysyä tosi skarppina. Nyt niitä on kaksi, niin pystyy oikeasti keskittymään enemmän siihen mitä siinä lautasella on, nainen hehkuttaa.

"Sinulla on yksi mahdollisuus"

Hurmerinta myös muistuttaa, että normaalisti kilpailijat joutuvat kokkaamaan päivästä toiseen ja pistämään aina parastaan usean viikon ajan kilpailutilanteessa. Tällä kertaa kokeilla on yksi mahdollisuus hurmata tuomarista ennen finaalia, joten he laittavat takuulla parhaintaan jo heti kättelyssä.

– Nyt kaikki tulee räjähtävällä energialla saman tien. Suoritukset ovat takuulla nyt aivan erilaisia.

Maistuvien ruoka-annosten lisäksi Hurmerinta haluaa, että kokit tuovat esiin omaa persoonallisuuttaan.

– Toivottavasti kokki tuo annokseen mukanaan omaa persoonallisuuttaan ja osaamista, vaikka tekisikin toisen määrittelemää ruokaa.

– Kuulutan aina myös sen perään, että sinulla on se yksi mahdollisuus näyttää ihmisille kuka sinä olet ja mitä sinä osaat tehdä, Pipsa lisää.

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu alkaa SUBilla keskiviikkona 11. maaliskuuta klo 21.00

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme