Mainos
Mainos
TopChefKaksintaistelu_Kansikuva_940x300

Top Chef –kilpailija astelee finaaliin itsevarmuutta puhkuen

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelmassa käytiin tiukka taisto Joseph Youssefin ja Teemu Nikkarin välillä. Jatkoon päässyt kokki oli varma voitostaan ja odottaakin kilpailun finaalia jo innoissaan.

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelman kuudennessa jaksossa nähtiin vastakkain Top Chefistä tuttu Joseph Youssef ja jälkiruokiin erikoistunut kokki Teemu Nikkari. Tiukan kilpailun ja upeiden annosten jälkeen Nikkari nappasi itselleen jatkopaikan.

Savoyssa työskentelevä kokki oli ratketa ilosta, kun hänelle selvisi että Children of Bodom -yhtyeen laulaja-kitaristi Alexi Laiho oli tuomaristossa.

– Alexi Laiho on minun musiikillisia idoleita! Olen fanittanut häntä jo ihan pienestä lähtien. Koko päivä oli tosi hieno ja etenkin juuri sen takia, että Alexi oli tuomaristossa.

Mies kertookin, että Laihon palaute oli hänelle kaikkein tärkein.

– Oli melkein ihan sama, että tykkääkö Pipsa tai muut, kunhan vaan Alexi tykkäsi. Se oli pääasia, jos näin kärkevästi saa ottaa kantaa, Nikkari naureskelee iloisesti.

Grotesk-ravintolassakin aikoinaan työskennellyt kokki valmisti päivän aikana upeita jälkiruokia ja muitakin maistuvia annoksia.

Nikkari sai tuomareilta vaihtelevaa palautetta. Osa annoksista oli nimittäin teknisesti todella taitavasti tehtyjä, kun taas toisissa suoritukseen olisi pitänyt kiinnittää enemmän huomiota. Pääasiassa palaute oli asiallista ja positiivista, mikä olikin kokin mieleen. Mitä muuta palautetta sait tuomareilta?

– Jälkiruoka oli ainakin ihan täyden kympin suoritus, Nikkari kertoo iloisesti.

Miehen mielestä viimeinen jälkiruoka olikin yksi syy hänen voittoonsa.

– Oltiin teknisesti ehkä hieman parempia. Meillä oli vähän tasalaatuisempi suoritus ja jälkiruoka oli selkeästi enemmän tehtävänannon ja tuomariston näköinen. Siinä otettiin se viimeinen spurtti, Nikkari summaa.

Tuliko loppuratkaisu yllätyksenä?

– Onko liian itsevarmaa sanoa, että ei yllättänyt. Tuomaristossa oli kaksi rokkimiestä, niin tehtiin selkeästi enemmän heidän näköistään ruokaa, Nikkari kuvailee.

Miehellä on edessään kova finaali ja tähän hän aikoo valmistautua töiden lomassa.

– Olen nyt tehnyt pääasiassa vain jälkiruokia melkein kaksi vuotta, joten yritän töissä imeä paistomiesten tietotaitoa ja vinkkejä mahdollisimman paljon.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Keskustele ohjelmasta Top Chef Suomi -sarjan FacebookissaTwitterissä ja Instagramissa #topchefsuomi

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu Subilla keskiviikkoisin klo 21.00

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme