Mainos
Mainos
TopChefKaksintaistelu_Kansikuva_940x300

Top Chef –kokki voitostaan: Olisin lyönyt vetoa puolestani

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelmassa käytiin tiukka taistelu Lasse Lindströmin ja Markus Rosenbergin välillä. Kumpi näistä kokeista nähdään Top Chefin finaalissa?

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelman yhdeksännessä jaksossa nähtiin vastakkain Top Chefissä aiemminkin kokkailut Lasse Lindström ja August von Trappe -ravintolassa kokkaava Markus Rosenberg. Väärinymmärrykset ja erikoiset annokset koituivat Rosenbergin kohtaloksi ja tämän takia finaaliin jatkaakin Lasse.

Lindström kertoo olleensa tyytyväinen melkein kaikkiin annoksiinsa. Yksi annos jäi kuitenkin hieman kaivelemaan.

– En ollut tyytyväinen siihen Markuksen haasteesta tehtyyn annokseen. Se minun siika oli vähän ylikypsä ja kastikkeen kanssa kävi pieni moka, niin en saanut sitä edes lautaselle. Se jäi vähän kismittämään, mutta se oli vaan ihan omaa tyhmyyttä, niin sen pystyy hyväksymään.

Ohjelman teemana oli oodi lihalle, joten kokit saivat haasteekseen valmistaa lihaa useissa eri muodoissa. Lasse kertoo saaneensa annoksista paljon hyvää palautetta, mutta myös hieman moitteita.

– Tuomareiden palaute kehujen ja haukkujen osalta meni ihan maaliin.  Ei ollut mitään, mikä olisi jäänyt hampaankoloon.

Kaksintaistelun aikana Lindströmin kilpakumppani Markus teki niin erikoisen jälkiruoan, että peli oli siinä vaiheessa jo lähestulkoon pelattu. Minkä arvelet olevan syy voittoosi?

– Uskon, että voitin sen takia, että minulla on hallussa selkeästi laajempi tekniikkataso ja minun tekemä ruoka maistuu hyvältä. Se on kaiken lähtökohta, mies kertoo.

"Minun täytyy kerrata reseptiikkaa"

Lasse myös myöntää, että hän oli hieman etulyöntiasemassa, koska hän kokannut aiemminkin kameroiden edessä.

– Markus sanoi jälkikäteen, että kameroiden edessä oli yllättävän haastava kokata, Lindström kuvailee.

Lasse kertoo, että tauko kokkihommista näkyi illan aikana muutamaan otteeseen.

– Huomasin, että piti miettiä melko kauan, että mitä mihinkin annokseen tulee ja miten paljon.

Miten ajattelit valmistautua finaaliin?

– Minun täytyy kerrata vähän reseptiikkaa. Ei tässä muuta voi, koska ei voi millään tietää mitä siellä on edessä. Sillä aiemmalla Top Chef -kaudella mietittiin aina, että mitähän sieltä seuraavaksi tulee ja ei me osattu koskaan arvata oikein, mies naureskelee.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Keskustele Top Chef Suomi -sarjasta FacebookissaTwitterissä ja Instagramissa #topchefsuomi

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu Subilla keskiviikkoisin klo 21.00

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme