Mainos
Mainos
TopChefKaksintaistelu_Kansikuva_940x300

Top Chef -kokki yllättyi jatkoonpääsystä: ”Ammatti-ihminen ei ole koskaan tyytyväinen”

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelmassa nähtiin mielenkiintoinen taistelu, jonka seurauksena huippukokki Maija Silvennoinen raivasi tiensä finaaliin!

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelmassa nähtiin vastakkain Maija Silvennoinen ja Kimmo Jylhä.

Jakson teemana oli saada aikaiseksi Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta tuttua makumaailmaa. Kyseinen teema oli molemmille kokeille hieman haastava.

– Varsinkin kaksintaisteluvaiheessa oli vaikea löytää sitä makumaailmaa, kun ei osannut käyttää niitä mausteita tarpeeksi. Meillä kummallakin oli liian vähän mausteita näihin maihin nähden.

– Itse olin vähän varovainen ja yritin vain saada hyvää makua aikaiseksi, Maija kuvailee.

Kilpailijoiden omien haastetehtävien jälkeen Maija sai rinnalleen apukokin, jonka kanssa kokkailu sujui teeman haastavuudesta riippumatta.

– Kilpailutilanteessa on aina haastavaa yhtäkkiä keksiä annokset, etenkin kun ei se ihan jokapäiväistä ruokaa ollut. Päätin, että hoidetaan Ullan kanssa asia niin hyvin kun voidaan. Ei muu auta. Onhan sitä ruokaa tullut sen verran tehtyä, että jotain sinne lautaselle saadaan, Maija kertoo.

"Aina pystyy parempaan"

Maija oli tuomareiden kanssa samoilla linjoilla saamistaan kommenteista. Eräs asia häntä kuitenkin harmitti paljon.

– Jäätelö oli lurahtanut. Se oli ihan murua, kun ei oikein tekniikka toiminut siltä osin, kun olin ajatellut. Syy oli ihan itsessä, kun en miettinyt asioita loppuun asti, Maija kuvailee.

Finaaliin tiensä raivannut Maija ei ollut suoritukseensa täysin tyytyväinen.

– Eihän ammatti-ihminen ole koskaan tyytyväinen. Jos olisi tyytyväinen, niin nämä hommat pitäisi lopettaa ihan heti, koska silloin ei pysty kehittymään. Aina pystyy parempaan, jatkoon mennyt kokki summaa.

Kuinka aiot valmistautua edessä olevaan finaaliin?

– Keskittymällä kilpailuun ja orientoitumalla koviin kilpakumppaneihin, niin varmaan selviää ainakin silleen, ettei ihan heti tipu. Tavoitteena on, ettei joudu heti ensimmäisenä ulos, Maija kertoo. 

Katsomo-video ei ole saatavilla

Keskustele Top Chef Suomi -sarjasta FacebookissaTwitterissä ja Instagramissa #topchefsuomi

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu SUBilla keskiviikkoisin klo 21.00

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme