Mainos
Mainos
TopChefKaksintaistelu_Kansikuva_940x300

Top Chef -tuomari Helena Puolakka ruokien arvioimisesta: Pitää olla tiukka

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelma starttaa Subilla maaliskuussa. Uutena tuomarina ohjelmassa nähdään muun muassa Gordon Ramseyllakin töissä ollut Helena Puolakka.

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelmassa huippukokkeja tuomaroi Lontoon kulinaarisena johtajana The Company of Cooks -yrityksessä työskentelevä Helena Puolakka, arvostettu ruokakriitikko Mikko Takala sekä aikaisemmaltakin kaudelta tuttu Pipsa Hurmerinta.

Miten ohjelmassa kamppailevat huippukokit voivat tehdä vaikutuksen kokkina ja keittiömestarina Europan arvostetuimmissa ravintoloissa työskennelleeseen Puolakkaan?

– Sellaisella positiivisuudella. On mielenkiintoista nähdä miten parit suhtautuvat toisiinsa ja kuka osaa sen nykyaikaisen homman.

– Kaiken kaikkiaan onnistuminen sillä alallaan ja omissa ravintoloissaan perustuu siihen henkilökuntaan ja tiimiin, joka näillä huippukokeilla on takanaan. Sen tiimin kokoonpaneminen ja siitä huolenpitäminen on iso juttu ja se heijastuu ja näkyy usein kilpailutilanteissa, nainen summaa.

Positiivisuus on Puolakalle tärkeää, mutta ruokia nainen aikoo arvioida kuitenkin tiukasti.

– Tietenkin pitää olla tiukka, kun arvioidaan ruokia. Pitää kuitenkin myös pystyä antamaan positiivista palautetta. Jokaisesta kilpailijasta ja jokaisesta suorituksesta pitää myös nähdä niitä hyviä asioita, Puolakka kertoo.

"Siellä on varmasti tiukkoja hetkiä"

Tarkalta Puolakalta ei takuulla jää mikään huomaamatta ja maun lisäksi hän aikoo kiinnittää annoksessa huomiota useisiin asioihin.

– Maku, ulkonäkö, tyyli ja miten teema on otettu huomioon, niin nämä kaikki vaikuttavat. Ja tietenkin tekniikka, tuomari kertoo.

Nainen aikoo myös kiinnittää arviointitilanteessa erityishuomiota muun muassa siihen, että löytyykö annoksesta puhtaita ja selkeitä makuja.

Top Chef Suomi -sarjan uudella kaudella nähdään ensimmäistä kertaa, kun kaksi huippukokkia asetetaan vastakkain jo heti kättelyssä. Puolakka arvelee tämän tekevän kilpailusta entistäkin vaativamman.

– Siellä on varmasti tiukkoja hetkiä ja tiukkoja pareja. Kyllähän he sparraavat varmasti toisiaan. En usko, että kukaan haluaa nähdä toisen epäonnistumista, vai haluaako? Se jää nähtäväksi, nainen pohtii iloisesti.

Parhaat aikaisempien kausien Top Chef Suomi –kilpailijat kohtaavat Suomen kiinnostavimmat kokit uudessa jännittävässä ohjelmassa. Vain yksi voi taistella tiensä voittoon, joten jokaisen on syytä pistää parastaan peliin, jos mieliin finaaliin.

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu alkaa SUBilla keskiviikkona 11. maaliskuuta klo 21.00

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme