Mainos
Mainos
TopChefKaksintaistelu_Kansikuva_940x300

Top Chef -tuomari Helena Puolakka: Vaativa kokkimaailma kerää miehiä

Yli kaksikymmentä vuotta kokkina työskennellyt Helena Puolakka kuvailee kokkimaailmaa kovin miesvoittoiseksi.

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelmassa tuomarina nähtävä Helena Puolakka työskenteli Cirrus Inns -nimisessä yrityksessä. Yritys hankki itselleen pubeja maaseudulta, remontoi niitä ja etsi paljon kokkeja vetämään näitä uusi paikkoja. Nainen yllättyi kovasti saamistaan hakemuksista.

– Kun hain kokkeja vetämään näitä paikkoja, niin en edes haastatellut yhtään naiskokkia puolentoista vuoden aikana. En nähnyt yhdenkään naiskokin cv:tä, Puolakka sanoo.

Hän kertookin kokkimaailman olevan todella miesvoittoinen.

– Naiskokkeja on todella vähän, mutta kyllä nyt tulevaisuudessa on enemmän. Onhan kokkimaailma aika rankkaa, tulee pitkiä päiviä ja kyseessä on rankka fyysinen työ, Puolakka summaa.

”Mitä ilkeämpi, sitä paremmin pärjää”

Gordon Ramseyllekin työskennellyt Puolakka kertoo kilpailun hyvistä työntekijöistä olevan jatkuvasti kova. Tästä syystä myös kokkimaailma on kokenut suuren muutoksen.

– Ennen ajateltiin, että mitä ilkeämpi, sitä paremmin pärjää. Se ei onneksi enää pidä paikkaansa. Tämä muutos on tapahtunut viimeinen viiden vuoden aikana, koska kilpailu henkilökunnasta on niin vaativa ja kokeista on niin valtava pula. Ei oikein ole muuta vaihtoehtoa, Puolakka kuvailee.

Keskustele Top Chef Suomi -ohjelmasta sarjan FacebookissaTwitterissä ja Instagramissa #topchefsuomi

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu alkaa SUBilla keskiviikkona 11. maaliskuuta klo 21.00

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme