Mainos
Mainos
TopChefKaksintaistelu_Kansikuva_940x300

Top Chef -tuomari Mikko Takala paljastaa: Näitä kokkeja odotan eniten

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelma starttaa Subilla 11. maaliskuuta. Keiltähän huippukokeilta tuomari Mikko Takala odottaa kaikkein eniten?

Ruokamaailmassa tiukasti vaikuttava Mikko Takala on kiertänyt Suomessa ja ympäri maailmaa maistellen mitä erikoisimpia luomuksia. Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelmaan on valittu 18 Suomen parhainta kokkia. Ketä kokeista odotat kaikkein eniten, Mikko?

Jouni Toivanen on keittänyt edesmenneelle ravintolalleen jo tähden. Hänen kokkailujaan odotan oikein kovasti. Samaten myös Kauppisen Markusta, joka oli pitkään Hans Välimäellä töissä ja on luonut sen jälkeen omaa uraansa, Mikko aloittaa.

Näiden kahden herran lisäksi ruokakriitikko odottaa vielä muutaman muun huippukokin annosten maistelua.

Kantelisen Anssia odotan paljon. Hänellä on Kuopiossa sellainen Urbans-ravintola, josta saa aivan huippuruokaa. Sitten myös ehkä vuoden parhaan ravintolatulokkaan Kaskiksen keittiömestari Erik Mansikka, joka on myöskin vuoden kokiksi valittu.

”Voi kääntyä tunnettuja vastaan”

Takala toitottaa, että Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelmassa on mukana niin paljon huippukokkeja, että ei hän ei malta odottaa pääsevänsä maistelemaan kaikkien ruokia. Tämän sanottuaan hän ilmoittaa myös odottavansa kovasti myös kauden starttijaksossa nähtävää Akseli Herleviä.

Uudella kaudella nähdään siis aiemmilta Top Chef Suomi -kausilta tuttuja kokkeja sekä paljon myös muita huippukokkeja. Onko aiemmin Top Chefistä tutuilla kokeilla etulyöntiasema?

– Se voi enemmänkin kääntyä näitä tunnettuja vastaan, kun niiltä ehkä vastomaisesti odottaa vähän enemmän.

Tuomari kuitenkin muistuttaa, että kaikki kokit ovat täysin samalla viivalla.

– Siellä on kuitenkin kolme tuomaria ja meidän lisäksi vielä vierailevia tuomareita, että loppujen lopuksi vain maku ratkaisee, Takala summaa.

Keskustele ohjelmasta Top Chef Suomi -sarjan Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa #topchefsuomi

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu alkaa SUBilla keskiviikkona 11. maaliskuuta klo 21.00

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme