Mainos
Mainos
TopChefKaksintaistelu_Kansikuva_940x300

Top Chef -tuomari Mikko Takala uudesta kaudesta: Julmempi ja jännittävämpi

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelma starttaa Subilla maaliskuussa. Uutena tuomarina ohjelmassa nähdään muun muassa ruokamaailmassa tiukasti vaikuttava Mikko Takala.

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelmassa huippukokkeja tuomaroi arvostettu ruokatoimittaja Mikko Takala, Lontoon kulinaarisena johtajana The Company of Cooks -yrityksessä työskentelevä Helena Puolakka, sekä aikaisemmaltakin kaudelta tuttu Pipsa Hurmerinta.

Miten Top Chef Suomi: Kaksintaistelu eroaa aiempaan kauteen verrattuna, Mikko?

– Lähtökohta on selkeästi erilainen. Tämä on jollain tasolla julmempaa ja katsojan kannalta paljon jännempää.

– Ja ehkä mitä ruoanlaittokilpailuissa, niin se ruoanvalmistusprosessi tahtoo usein jäädä aika vähälle. Sitä ei ehditä kunnolla seuraamaan, jos sinulla on yhdeksän kilpailijaa. Nyt meillä on kaksi kilpailijaa, niin katsoja saa kiinni myös siitä mitä he tekevät ja miten he tekevät, Mikko jatkaa innostuneena.

”Toivottavasti nähdään myös vihamies vihamiestä vastaan”

Takala on aina ollut innostunut ruoasta ja töitä sen parissa mies onkin ennättänyt tehdä jo 20 vuotta. Mies on kiertänyt ympäri maailmaa ja kokenut paljon erilaisia makuelämyksiä siinä samalla. Takala aikookin kiinnittää annoksissa erityishuomiota juuri sen makuun.

– Olen kiertänyt ammatikseni ympäri maailmaan kaikennäköisissä ravintoloissa, missä on ollut kaikennäköistä tornia ja häkkyrää. Viimekädessä, vaikka olisi kyseessä miten komeannäköinen torni tahansa, niin jos se maistuu p*skalle, niin se on pahaa, mies summaa.

– Totta kai on hyvä, jos saadaan myös ne muut elementit siinä mukaan. Mutta maku on se ykkösasia.

Mies ei siis ole minkään ylimääräisen kikkailun ystävä ja hän toivookin, että huippukokit eivät sortuisikaan ylimääräiseen kikkailuun.

– Tavallaan sellaista yksinkertaista, hyvää ja maukasta ruokaa on kaikkein vaikeinta tehdä, Takala kertoo.

Ennen finaalia nähdään aina vain kaksi huippukokkia vastakkain. Takalasta tämä on äärimmäinen kutkuttava tilanne.

– Suomen kokkipiirit on kuitenkin niin pienet, että nämä huiput tuntevat toisensa. Tässä on nyt sellainenkin elementti, että siellä voi joutua kaveri kaveria vastaan. Toivottavasti nähdään myös vihamies vihamiestä vastaan, mies hehkuttaa.

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu alkaa SUBilla keskiviikkona 11. maaliskuuta klo 21.00

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme